Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » EGR szelepnél nagyon szivárog...

EGR szelepnél nagyon szivárog az olaj. Cserére lenne szükség. De én ezt EGR szelep kiváltóval szeretném megoldani. Honnan tudnám a nekem megfelelőt beszerezni?

Figyelt kérdés

2001 Volkswagen Passat B5.5 1,9 PD TDI

Csere után ki is lenne üttetve az EGR. Előny lenne ha gyors csatlakozós lenne az egyszerűbb beszerelés érdekében.

Válaszokat előre is köszönöm.

#szelep #Volkswagen Passat #EGR szelep kiváltó
2023. jan. 16. 00:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#9 Magyarázd már el, az EGR rendszerbe hogyan kerülne olaj? A kipufogógáz 600-800 fokos így ott minden csepp olaj elégne max korom marad, az EGR-ig egy csepp olaj nem tud eljutni. A motor a friss levegővel együtt a turbótól nyeli be az olajat.
2023. jan. 30. 18:00
 12/17 anonim ***** válasza:
De nem lehetetlen olaj ott sem, nem feltétlen a kipufogógázba, más forrásokból....Magas karternyomás is tolhat olajat a szívórészbe vissza....
2023. jan. 31. 10:07
 13/17 anonim ***** válasza:

A többit a környezetvédelmi dolgokkal kapcsolatban megértem és el is fogadom. De egy dolgot magyarázz el nekem légy szíves, az én autóm 20 ezer km megy egy évben, dízel igen, kormol amikor nyomom neki igen. Szenynezi a környezetet, simán.

Addig amíg a "Szergej" vonatból, az összes hajóból, kamionból, kombájnból, traktorból és mindenféle egyéb 100x szennyezőbb kipufogógázt bocsátó jármű szarik rá... akkor majd pont az én autóm amitől kihal az emberiség.

Mehetünk távolabb is, mert akkor nézzük már meg, hogy a DPF, Katalizátor és az EGR szelep legyártása mennyi káros anyag kibocsátáshoz vezet... Ördögi kör...

Mindent meg lehet magyarázni, ez a legnagyobb baj.. Tudom tudom, ha volt pénz majomra...

2023. jan. 31. 10:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Remélem, hogy te is gyalog jársz, kerékpárral vagy elektromos autóval. Mindenki a dízelt szidja, a benzines ugyan annyira, ha nem szennyezőbb, csak azt nem látod....

2023. jan. 31. 10:22
 15/17 anonim ***** válasza:

14: Ha tehetem, bringázok. Télen is azzal járok dolgozni. Városon belül nem veszem elő az autót.

Egy euro 6-os benzinest hajtok, ennyi fér bele. Elektromosra még nincs pénzem, és nem tudnám rendesen tölteni.

Egy modern diesel tényleg szinte ugyanazt tudja, mint egy benzines. A régiek egyáltalán nem. És ez is csak addig igaz, amíg minden környezetvédelmi rendszer működik benne, mint az EGR, DPF, AdBlue. Ehhez képest a benzinesben megjelent a GPF, ami várhatóan sokkal kevésbé lesz problémás, mert folyamatosan égeti el a keletkezett koromrészecskéket, nem kell regenerálnia.

13: Szerintem minden járműre vannak már emissziós szabványok, csak nincs benne a köztudatban. A másik, hogy a hajó, vonat nem az orrod alatt szennyez, és sokkal kevesebb van belőlük. Ezek kibocsátása nem a te felelősséged, az autódé viszont igen.

2023. jan. 31. 15:08
 16/17 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem kormol az autó! Még csak nem is füstöl. Indításkor, hideg motornál csak minimálisan. Ahogy kezd melegedni a motor egyáltalán semmi füstje nincs.
2023. febr. 2. 09:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Az EGR kiiktatás nem látható füstöt okoz, hanem magasabb nitrogén-oxid kibocsátást.
2023. febr. 2. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!