Megéri "fekete" szerelőt választani?
Opel Astra J 1.7cdti autóm kuplunghibás, már-már használhatatlan, mert annyira csúszik, hogy álló helyből 2ezres fordulattal lehet elindulni, emelkedőre pedig csak lendültből tud felmenni.
A tesóm ajánlott egy maszek szakit, aki otthon a garázsban egy hétvége alatt kicserélné 20e forintért. Igen, 20.000magyar forint a munkadíj! Annyi kényelmetlenség, hogy alkatrész beszerzéssel nem foglalkozik, szóval a kezébe kell adni a kuplungszettet, aztán ő bedolgozza. Típus ismerete van, mert a tesóm astráján is kuplungot cserélt 2 éve és azóta is működik, de én valahogy tartok tőle, mert mégiscsak feketén, számla és garancia nélkül dolgozik.
Jobb lenne inkább hivatalos szervizhez fordulni?
Hát figyelj, ennek a kockázatát egyetlen válaszoló sem vállalhatja át tőled.
A tesód elégedett vele, ezért ajánlotta neked. Én ezek után megbíznék benne. De ez én vagyok. Ha pórul járnék vele, senkit nem szidnék, csak azt mondanám magamban: ez volt a tanulópénz.
Hogy te mit vállalsz be, azt neked kell eldöntened.
Megéri, feléből megvagy ha még egyszer szétszedi és még egy húszas akkor is a töredéke
Motort ne javítson de kuplung etc lazán.
Ha ajánlották, sőt többen ajánlották, akkor tennék vele egy próbát. Én két olyan helyre hordtam az autót, akik akkor már nem voltak hivatalos márkaszerviz. Nyilván a legújabb gyári továbbképzéseken már nem vettek részt, és a legújabb modellekhez való gyári szerszámaik nem voltak, de ez egy korábbi modellnél nem számított.
Poén: volt olyan eset, amikor a szakszerviz hátsó hidat akart volna cserélni az autóban. Ők meghegesztették (értettek hozzá). Azóta is azzal megy az autó.
És a alkatrészt hogy szerezzem be? Bemegyek a boltba a forgalmival és megmondom, hogy ehhez az autóhoz szeretnék egy teljes szettet a kettőstömegűvel? Mi van, ha mégsem olyat adnak, ami kompatibilis az autóval?
Normális helyen legalább nem kell ilyesmivel szarakodni, mert mindent elintéz a műhely.
Igen pontosan így. A 20e ingyen van baszod. Vegyél hozzá váltó olajat is. Ha nem tetszik akkor lehet menni "hivatalos" szervizbe többszázezer forintért.
Súgom halkan, a kuplung csere nem egy agysebészi feladat. Csak koszos és fizikailag nehéz. Ezért drága.
6: "Normális helyen legalább nem kell ilyesmivel szarakodni, mert mindent elintéz a műhely."
E mondatod után azt mondom: menj hivatalos helyre.
Nem mindenkinek való a fekete szerelő. Neked szemmel láthatóan nem való. És ez teljesen független attól, hogy egyébként jó munkát végezne-e.
"mégiscsak feketén, számla és garancia nélkül dolgozik."
Nekem még egyetlen szerelő (nem márkaszervíz) sem adott számlát és garanciát, ezen nem aggódnék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!