Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme alvázvédelemmel...

Van értelme alvázvédelemmel ellátni?

Figyelt kérdés

18 éves 200.000. km-rel, az alján pár helyen már van felületi rozsda, főleg a futómű alkatrészein. A kasztnin csak a sárvédő ív alján jelent meg. Itt hólyagos, tehát nem csak felületi. A társai ennyi idősen jóval rozsdásabbak, ez még nem annyira vészes.

A kérdésem, hogy van értelme erre a rozsda rétegre alvázvédőzni? Laikusan azt gondolnám hiába a rozsdaátalakító vegyszerek, az alján úgyis ott marad, és csak minimálisan hosszabítom meg az autó életkorát. Arról nem is beszélve mi van ha nem mindenhol csinálja meg normálisan a szakember. Ha egy helyen kimarad, ott szanaszét rohad, és annyit ért mint halottnak a csók.

2023. júl. 1. 13:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Megnéztem 2 másik oldalt, ott tényleg 200e az egész művelet.

Akkor gondolom ez a 80 ezres szaki befújja alvázvédővel és annyi.

Hmmmm.

Az autó értéke csak nekem becses. A piaci ára 1 milla.

Foglakoztam vele, vigyáztam rá, de lehet ennyit nem ér már meg, főleg hogy mostanában jönnek majd a drága alkatrészek cseréje.

2023. júl. 1. 15:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Valószínű... Meg kell érdeklődni, hogy hogyan csinálja. Van ahol külön értik az alváz és az üregvédelmet, azokon a helyeken általában olcsóbb az alvázvédelem. Csak ugye üregvédelem nélkül nem sok értelme van megcsinálni, mert akkor belülről rozsdásodik szét. Üregvédelemmel kapcsolatban az sem árt, ha a szakember ért a típushoz, mert akkor tudja, hogy mely üregek a problémásak és jobban odafigyel rá.
2023. júl. 1. 16:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Ha ki is fizetem, még akkor is ott van elég erősen az eshetőség, hogy felületes munkát végez, és pár helyen menthetetlen lesz. Ráadásul ki is fizettem egy vagyont.

Marad ebben az állapotban, gurulok vele ameddig lehet.

2023. júl. 1. 18:18
 14/14 anonim ***** válasza:
73%
2 hete alvázvédőztettem, 3 éves Mazda, 210e Ft volt.
2023. júl. 1. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!