Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jobbra hátra merőleges parkolá...

Jobbra hátra merőleges parkolás szabálya, illetve korigálása, hogx van?

Figyelt kérdés
Ti, hogy tanultátok? Mit kell nézni mikor szeded a kormányt és hogyan kell korigálni?

2023. júl. 1. 01:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Holnap vizsgázok. Úgy magyarázta az oktató, hogy a hátsó ablaknak van a vége ami el van választva az ablaktol de meg az is az ugye, na az legyen annak a kocsinak a logojanal amelyik melle betolatok majd. Szerintetek?
2023. júl. 2. 13:52
 12/22 anonim ***** válasza:

#11 Na pont az ilyen "praktikákról" beszéltem #4-ben. Szánalmas oktatód van. Nem elég, hogy vizsgára küld anélkül, hogy rendesen gyakoroltatta volna veled a tolatást, de ráadásul a gyakorlást ilyen szarságokkal próbálja helyettesíteni.

NE FOGADD MEG amit mond. Rossz beidegződéshez vezet, ami később, más szituációkban nem fogsz tudni alkalmazni és mint írtam #4-ben is, pont így lehet faszán nekimenni valaminek, mert ahelyett, hogy rendesen szétnézne az ember a tükörben, csak a marhaságot követi eszetlenül. Ne csináld így, ne is próbáld így, kerüld el messziről, ez a saját magad érdeke.

A lábadra kell állnod és megmondani neki, hogy kifizettél több százezer forintot, úgyhogy igenis dugja fel magának a telefonját, amit gondolom állandóan nyomkod, ahelyett, hogy megtanítana rendesen, aztán vigyen el egy rohadt parkolóba és gyakoroljátok ezt egy órán át. Gondolom még most is úgy szokás, hogy a szokásos két órából az első még egy utolsó gyakorlás és a második a vizsga, ugye? Na, akkor az első órában irány a parkoló és ki sem jöttök onnan addig, amíg nem kell elindulni a vizsgahelyszínre.

2023. júl. 2. 14:00
 13/22 krwkco ***** válasza:

" ... a hátsó ablaknak van a vége ami el van választva az ablaktól de meg az is az ugye, na az legyen annak a kocsinak a logojanal amelyik mellé betolatok majd."

Ez egy jó tanács ahhoz, hogy mindig hasonló indulási helyzetben kezd el a tolatást és a kormányzást. De az is fontos, hogy a távolságod is mindig állandó legyen a másik autóhóz képest. Több, mint egy bő autószélességnyi. Akkor erőteljes kormányzással oda tudod tenni az ívbelső, hátsó kerekedet az álló autó sarkához kb. 10 centire. A jobb tükörből figyelve. (De a többi tükörre és a forgalomra is rá kell pillantanod.)

Így nagyjából egy ívben be tudsz állni. Kb. akkor állítva középre a kormányt, amikor az autód felveszi a párhuzamos irányt.

2023. júl. 2. 14:34
 14/22 anonim ***** válasza:
Meg a csillagok állása, aha. Aztán ha nagyobb az autó? Vagy ezt most csak az oktatóautónál kell figyelni?
2023. júl. 2. 14:57
 15/22 anonim ***** válasza:
#11 Ja, akkor a te oktatód nem vezetni tanít, hanem kibekkelni a vizsgát az oktatóautóval. Képzelem, a közlekedést hogy tanítja, ha egy sima rutinvizsgára nem tudna felkészíteni, ha még lenne olyan.
2023. júl. 2. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Jaj, az ilyen praktikákat felejtsd el, az én oktatómnak egyszer mondtam hogy láttam egy instagram videót, amiben ilyen praktikákat mutatnak és kiröhögte, mondta hogy ezt azonnal felejtsem el. Ez maximun akkor jó, ha minden autó, parkolóhely, sebesség és csillagállás ugyanaz, minden egyéb esetben nem lesz megfelelő a recept. Ma is pl kétszer parkoltam jobb hátra merőlegesen ugyanolyan metódust követve, egyszer csont nélkül beálltam, másodszor meg korrigálnom kellett, ez ilyen. Gyakorold sokat úgy, hogy nem az oktatód diktálja a kottát hanem neked kell ráérezned, máskülönben nehézkes lesz abszolválni ha esetleg ezt kapod és az oktató nem szólalhat meg, te meg sosem csináltad teljesen magadtól.
2023. júl. 2. 18:17
 17/22 anonim ***** válasza:
Amúgy én azt sem értem, hogy ha vannak is ilyen instagram videók, netes praktikák, meg ez a gyakorikérdések, ahol bárki leírhat bármit, mégis miért használják az emberek? 10 éve vagy az oktatómat kérdeztem, vagy apámat, vagy mindkettőt. Mégis lett jogsim. Nem idegenekek hülyeségeit hittem el válogatás nélkül.
2023. júl. 2. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Az én oktatóm is mondja, hogy mikor mit és melyik tükörbe kell nézzek. Rákérdeztem, hogy ez egy kombinál vagy egy szedánnál is ugyanígy működik és rávágta, hogy igen. Pedig valamiért a józan eszem is azt diktálja, hogy nem biztos az.
2023. júl. 3. 07:07
 19/22 anonim ***** válasza:

#18 100%, hogy nem. Például hallottam már olyat is, hogy ha előzöl, akkor úgy kell besorolni a megelőzött autó elé, hogy annyira eltávolodsz tőle, hogy lásd az autót a középső tükörben.

Na ezt ha saját autókon nézem, akkor a régi F Astrával lehet működött is, mert jól ki lehetett látni belőle, de a mostani H GTC-vel esélytelen, mert pici a hátsó ablak és vastag a C-oszlop. Vagy 20 méterre el kell távolodni, hogy meglássam az autót benne. Országúton vagy autópályán ez nem is baj, 90 fölötti tempónál jó ha kellő távolságot hagyok magam mögött, de városban lehetetlen. Főleg például ha Pesten vezetek, hát soha nem tudnék besorolni, mert akkora helyre, amekkorát hagyni akarok, tuti hogy be fognak ugrani hárman is.

2023. júl. 3. 08:18
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 Az a kedvencem, amikor a középső tükröt tanítják, mi van, ha nyaralni megy a család, és a kalaptartó is tele van pakolva? Vagy mi van, ha kistehert vezetsz, amiben reflexből nincs középső tükör? :D
2023. júl. 3. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!