Ki hogyan parkol vagy kinek hogy tanították meg a parkolásokat?
személyautóra gondolok, ugye 1,5x nagyobb hely szükséges, mint a mi kocsink.
Milyen trükköket tudtok,mit figyeltek,mihez mérten?
párhuzamos és merőlefes.
Rutinból parkolok.
Párhuzamos tolatásnál tanította az oktatóm, hogy a kocsim hátulja legyen a parkolóhely előtt lévő autó hátuljával egyvonalban, és a tükörben ha teljes egészében meglátom a hátam mögött lévő autót tolatás és kanyarodáskor, akkor szedjem vissza és stimmelni fog. Nekem mindig stimmel.
Semmilyen trükköt nem alkalmazok. Nézem a tükröket, érzésből tekerem a kormányt. Nézem, hogy elfér-e vagy nem. A felniket is figyelem, hogy ne padkázzam le őket.
Van az autómban önparkoló mód, magától beáll, de nem igazán használom. Amíg újdonság volt, kipróbáltam. De a mindennapi használat során inkább beállok magam. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb.
Merőleges előre, ha a vállad a melletted lévő kocsi rendszámának közepénél van, betekered a kormányt....
Merőleges hátra ha a kis ablak közepén látszik a másik kocsi "logója", betekered.
Párhuzamos előre, oldaltáv kb ajtónyitásnyi, ha belátsz a kocsi elé, akkor jobbra kormányzol, stb. (2-3 kocsinyi hely)
Párhuzamos hátra, a melletted lévő kocsi tükre egyvonalban legyen a tiédnek a tükrével, akkor kezded el... (1,5-2 kocsinyi hely)
Gondolom a parkolások menetét tudod, ezért írtam csak támpontot, hogy honnan kezdd el.
Ha kérdésed van, szívesen válaszolok. Kedden vizsgáztam. Úgy g9ndolom parkolni jól megtanítottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!