Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikortól vezethetek autót?

Mikortól vezethetek autót?

Figyelt kérdés
Már minden teendővel kész vagyok, úton van a jogosítványom, viszont elvileg személyivel is lehet már igazolni magam. Ez mikortól érvényes?

2023. jún. 30. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
2023 januárjától, belföldön, magyar jogosítványra és magyar forgalmira érvényes. De amúgy amit a kormányablakban kaptál papírt, az is érvényes 30 napig...
2023. jún. 30. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Jogsi nélkül is vezethetsz autót, csak ne kapjanak el a rendőrök
2023. jún. 30. 13:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Amit kaptam papírt a kormányablaknál mondta a nő hogy nem pótolja a jogosítványt.

Azt tudom hogy januártól van ez a rendelet, viszont engem az érdekelne hogy mennyi idő mire a saját személyimmel tudom igazolni magam.

2023. jún. 30. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Amint elkezdődik a jogosítványod legyártása, onnantól a vizsgád ténye a közelekdési felügyelet nyilvántartásából átkerül a rendőrség rendszerében is (vagy amit ők is néznek), és onnatól vezethetsz az igazolásal. Aki meg kormányablakban igényelte, az kap erről SMS-t és vagy e-amilt az alábbi szöveggel, tehát ha te már benn voltál, és készül a jogsid, akkor vezethetsz, de csak belföldön.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy vezetői engedély kiállítására vonatkozó ügyében a vezetési jogosultsága a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre került. A vezetési jogosultságát önmagában a nyilvántartási bejegyzés alapján is jogszerűen gyakorolhatja Magyarország területén, a bejegyzés időpontjától kezdve a vezetői engedélye kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.

2023. jún. 30. 14:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Én csak annyit kaptam sms-ben hogy rögzítésre került illetve az okmány gyártásba lett adva.
2023. jún. 30. 14:55
 6/6 anonim ***** válasza:
#3 Ez régen volt így, ha új kategóriát csináltál, akkor a régiekre volt érvényes a papír, az újra még nem. Jó pár éve már érvényes az újonnan megszerzettre is. Esetleg olvasd el, mi van a papírra írva, egy A4-es lap az egész... Ráadásul ha valamiért kéne a jogsid száma (mert pl. mielőtt megjön a plasztikkártya, veszel is járművet és megkötnéd a kötelező biztosítást), akkor ott helyben kitalálnak neked egyet a kormányablakban igény esetén, és azt is ráírják.
2023. jún. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!