Mikortól vezethetek autót?
Amit kaptam papírt a kormányablaknál mondta a nő hogy nem pótolja a jogosítványt.
Azt tudom hogy januártól van ez a rendelet, viszont engem az érdekelne hogy mennyi idő mire a saját személyimmel tudom igazolni magam.
Amint elkezdődik a jogosítványod legyártása, onnantól a vizsgád ténye a közelekdési felügyelet nyilvántartásából átkerül a rendőrség rendszerében is (vagy amit ők is néznek), és onnatól vezethetsz az igazolásal. Aki meg kormányablakban igényelte, az kap erről SMS-t és vagy e-amilt az alábbi szöveggel, tehát ha te már benn voltál, és készül a jogsid, akkor vezethetsz, de csak belföldön.
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy vezetői engedély kiállítására vonatkozó ügyében a vezetési jogosultsága a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre került. A vezetési jogosultságát önmagában a nyilvántartási bejegyzés alapján is jogszerűen gyakorolhatja Magyarország területén, a bejegyzés időpontjától kezdve a vezetői engedélye kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!