A jogsi elkezdése semmire nem jogosít fel. 13,5 évesen elkezdheted a kreszt, elsősegélyt. 14 évesen mehetsz forgalomba gyakorolni. Ha megvan a jogosítványod (a kezedben a plasztikkártya) akkor vezethetsz belföldön.
2014. jún. 15. 14:55
2/8 anonim válasza:
Az előttem lévő azt válaszolta, hogy elsősegélyt 14 év alatt le tudod tenni. Ez nem igaz! Én is le szerettem volna tenni 14 előtt pár hónappal és nem engedték. A vezetés pedig pár alkalomból áll ha ügyes vagy 2 hét alatt szerezhetsz jogsit ha elmúltál 14 persze. :)
2014. jún. 15. 17:58
3/8 A kérdező kommentje:
Ahol én akarom letenni ott a minimum életkor 13,5 év :D Egyébként motorozni tudok, KRESZt tudom...Igaz csak jövőre fogom letenni mert még csak 12,5 vagyok :(
2014. jún. 15. 19:27
4/8 anonim válasza:
"Ahol én akarom letenni ott a minimum életkor 13,5 év :D "
Akkor te bizony nem Magyarországon laksz így ez esetben javaslom keress egy az országodnak megfelelő hasonló portált és ott érdeklődj. Mi - az esetek nagyobb részében - csak a magyar jogszabályok értelmezésében tudunk segíteni, Magyarországon pedig jelenleg 14 év az M kategóriás jogosítvány megszerzésének a korhatára, erről a 326/2011. (XII. 28.) Kormány rendelet rendelkezik.
2014. jún. 16. 00:11
5/8 A kérdező kommentje:
Tapolcán van Pálosi autós-motoros iskola
2014. jún. 16. 13:14
6/8 anonim válasza:
Tapolca bizony még Magyarország, tehát ott is 14 év a korhatár.
Tök értelmesen leírta az első, hogy 13,5 évesen elkezdheted a tanfolyamot, de forgalomvizsgát csak 14. betöltött életév után lehet tenni. De a kedvedért megnéztem a fent említett autósiskola honlapját, és ez áll rajta:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!