Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Focus MK1 '98-asnál...

Ford Focus MK1 '98-asnál miért alacsony az alapjárati fordulatszám?

Figyelt kérdés

Nemrég vettük az autót, most vizsgáztattuk, gond nélkül átment. A szerelő szerint meglepően jó állapotban van. A motorját még az előző tulaj lecserélte 1.6 Zetek-re.

A problémám az, hogy az alapjárati fordulatszám kb 600 körül van, és indulásnál csak erős gázadás mellett nem fullad le. Fel kell rakni 2000-2500-ra, hogy ne fulladjon le, így viszont aggódok, hogy a kuplungot kicsinálom. Ha a légkondi be van kapcsolva, akkor simán lemegy 450-500-ra is, úgy igazán nagyon nehéz elindulni vele. Emelkedőn elindulás sokszor lefulladásba torkollik.

1., Az alapjárati fordulatszámnak nem 1000 körül kellene lennie meleg motornál?

2., A légszűrőt most cseréltük, elég koszos volt. Lehet ennek köze valamiképpen a dologhoz?

3., Melyik alkatrészt nézegessük, állítgassuk, hogy ez megoldódjon? (Ha valaki tudna küldeni rajzot, fényképet, videót, hogy pontosan mit, és hogyan kellene csinálni, azért nagyon hálás lennék!)

Előre is köszi!

2023. jún. 30. 09:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Légtömegmérő?
2023. jún. 30. 09:47
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Ránéznék az alapjárati motorra is.
2023. jún. 30. 09:57
 3/16 anonim ***** válasza:
48%
Ebbe még nem volt alapjárati motor.
2023. jún. 30. 10:30
 4/16 A kérdező kommentje:

#1 Ez a légtömegmérő, igaz? : [link]

Álom lesz kiszedni onnan...

Ha kivadászom, karburátor tisztítóval megfújkálom a fém pálcikát benne, hogy tiszta legyen, visszarakom (valahogy), ennyi? Vagy kell még valamit vele csinálni?

2023. jún. 30. 10:33
 5/16 A kérdező kommentje:

Vagy ez az? : [link] Amire pirossal rá van írva?

Bakker, bocsi a lámaságért, de nagyon most kezdek ismerkedni az autóbütykölés rejtelmeivel. Idővel megtanulom...

Az meg a másik, hogy a tulaj nem nagy gondot fordított a tisztogatásra, egyelőre retkes minden. Az is majd alakul, mert rendbe akarom tenni az autót.

2023. jún. 30. 10:42
 6/16 anonim ***** válasza:
9%
Váó.
2023. jún. 30. 10:45
 7/16 A kérdező kommentje:
#6 Ezt nem tudom értelmezni
2023. jún. 30. 11:16
 8/16 anonim ***** válasza:
48%

Az a légtömegmérő ami a legszűrőházra csatlakozik. Ez ami benne van kapásból valami bontott alkatrész, a bontós írta azt rá a típust. Nem elképzelhetetlen, hogy az ment tönkre.

Ki kellene olvasni a hibakódokat. Valszeg panaszkodik valamelyik alkatrészre.

2023. jún. 30. 11:52
 9/16 A kérdező kommentje:

#8 Remek :-( Akkor inkább veszek egy új légtömegmérőt, és azt rakom bele. Arra még van keret ebben a hónapban.

De akkor jól sejtem, hogy az 1000 körüli alapjárati lenne a normális, igaz?

Mondjuk én azon csodálkoztam, amikor a mi szerelőnk azt mondta, hogy meglepően jó állapotban van a kocsi tekintve, hogy a kereket tartó csavaranya szoknyával kifelé volt feltekerve, a kupak rákalapálva. :-O Az első utam a helyi szerelőbácsihoz vezetett éjjel 11-kor, hogy a fékeket megnézze. Az első tárcsákat lecserélte, vittem új fékpofákat, azt is berakta, fékolajat cserélt. Itt kezdtük, de azt mondta, amúgy nem rossz a gépezet. Végülis megy...

Azóta megbütyköltem a légkondit, hogy például fújja is a levegőt, mert a lamella be volt akadva. A központi zárat sikerült felélesztenem. Most ez az alkatrész lesz a következő, meg a sebváltó, amit meg akarok javítani.

Az alváz tényleg jó ahhoz képest, hogy 24 éves az autó, a külseje sem rohad sehol, csak a lakk kopott. De azért még lesz mit mókolni vele, meg tisztogatni, mert retek van benne mindenhol.

Régi autó, tanulóautó, de a mienk. Evvan.

Megtanulom, apránként cserélgetem a dolgokat, aztán már jó is lesz minden :-)

Köszi a segítséget!!!

2023. jún. 30. 13:30
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Ez a betegségük.Tele vannak vele a fórumok.Már "mindent "eljátszottam vele, sok mindent cseréltem.Van benne alapjárati "motor".Hiába cseréled (azt is ).Egyszer nagy nehezen fogadtak a FORDnál.Egy bunkó játszott vele laptoppal fél órát,7000ért.Kommunikációra képtelen volt az illetö...Annyit kinyögött, hogy a legfrissebb szoftver van az ecuban.Mondtam tegye rá újból, azt mondta nem lehet, de "visszateszi alapra"....Ezután fantasztikus lett.De tényleg.Klímára emelte az alapjártot, induláskor magától gázt adott, mint a vaj.Tökéletes volt, még kb 1 órán keresztül.Aztán minden a régi.Én feladtam.Ba..a meg a ford a tudományát, a renoméját...Egyébként a fordulatmérő csal.Az alapjáratod kb.800.Ha nyomod a km nullázót és gyújtást adsz, akkor a "rejtett" menű mutatja ezt is, a nullázóval lehet léptetni.
2023. júl. 1. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!