Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 36-37 évesen késő elkezdeni...

36-37 évesen késő elkezdeni motorozni?

Figyelt kérdés
Elkezdett vonzani, és szívesen mennék esetleg később motorral kirándulni, motoros találkozókra. B-s jogsim van, a terv, hogy leteszem először azt a kiegészítőt, ami 125 köbcentihez kell, és elvégzek egy robogós tréninget, és ha tetszik, fokozatosan váltok nagyobb motorra. Csak félek, ennyi idősen már késő elkezdeni, és nem tudom, mennyi idő, míg innen eljutok oda, hogy egy nagyobb motorral el merek biztonságosan menni egy vidéki, esetleg egy külföldi túrára. Egyáltalán mennyire igaz, hogy a motorozás veszélyes? Családapaként ez is fontos, mert azért sok riasztó sérülésről, balesetről olvastam, ahol a motoros vétlen volt. Érdemes még ennyi idősen belevágni ebbe?
2023. jún. 28. 16:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. jún. 28. 16:30
 2/19 anonim ***** válasza:
nem
2023. jún. 28. 17:00
 3/19 anonim ***** válasza:

Mindenki aki meghalt motoron úgy gondolta, hogy biztonságosan vezet.

Robogós tréning?

Az kb mint egy bicikli vagy elektromos bicikli :D

2023. jún. 28. 17:03
 4/19 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem. Van, aki sokkal idősebben kezdi. Apámnak világéletében megvolt a Simson, de akkor lett ideje-pénze nagymotorra, amikor minden gyereke felnőtt. De ésszel. Én a helyedben elmennék egy kezdőknek szánt vezetéstechnikai tréningre. Ha meg már jogsit csinálsz, csináld egyből a korlátlant, rutinpályán jobb helyeken úgyis végig kell járni a szamárlétrát, nem egyből a hatszázas gépre tesznek rá. Pont rossz ötlet a B125 kiegészítőt letenni, azon a 4+4 órán nem tanítanak semmit.

Amúgy igen, veszélyes, ezért kell a biztonságcentrikus képzés és a folyamatos tréningek. Én már februárban egy fedettpályás tréninggel kezdem a szezont, hogy visszarázódjak. Safety-Hungary van Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten, full kezdőknek is adnak bevezető tréninget, Budapesten jogsizni is lehet náluk. Jogsizni nagy szenvedés volt hozzájuk elutazni, mert egyáltalán nem lakom közel, de családtagom is 180 km-ről autóba ül csak hogy elmenjen hozzájuk tréningre, nem véletlenül. Azzal kezdik, hogy megtanítanak felöltözni normálisan.

Legkésőbb friss jogsival kötelezővé tenném az 1-es szintű kétnapos tréningjüket, de a sík krosszmotoros tereptréningjüken is megtanultam úgy kezelni a csúszott motort, hogy mentett már meg közúton.

Én a 29 évemmel nagyon fiatalnak számítok bármely tréningen, meg amikor jogsiztam, akkor is csak idősebbekkel volt tele az iskola. Mert általában középkorra jön meg az az egzisztencia, hogy ebbe a nem túl olcsó hobbiba vágjanak az emberek.

2023. jún. 28. 17:28
 5/19 anonim ***** válasza:
Amúgy nem sok olyan sérülés van, hogy a motoros vétlen volt. Csak a vadgázolásnál vétlen bárki, mert egyébként ott a KRESZ 3.§, testi és vagyonbiztonságot óvni köteles mindenki közúton. Nagyon defenzíven kell közlekedni, mindenre figyelni. Nagyon sok olyan dynomen helyzet van, hogy simán belehalhatnék, de messziről látom, milyen hülyeséget csinál az autós, és kivédhető. Csak nem szabad elbambulni. Nagyon sok motoros balesetről fogsz még olvasni, de az esetek többségében egyértelműen megmondható, hogyan menthette volna magát a motoros. A környezetemben pl. nem is sérült még olyan motoros, aki nem ész nélkül ment volna kerékpársávban (ahol semmi keresnivalója) túl nagy tempóval a mellette levő autósokhoz képest ráadásul rendes motoros öltözék nélkül. Nem mondom, hogy megérdemelték, mert senki nem érdemli meg, hogy 4 hónapig alig bírjon lábra állni, de nem is voltak teljesen normálisak.
2023. jún. 28. 17:32
 6/19 anonim ***** válasza:
Volt egy vicc,vagy kabaré:Bátya,miért nem hagyja abba az italozást? -Már késő... Dehát sohasem késő!!! -Akkor meg minek?
2023. jún. 28. 17:39
 7/19 anonim ***** válasza:

Ja, akkor 60 évesen se késő, mert napi 8 óra tanulással 1 év alatt ügyes leszel. :D

Ja, mert van az a motoros aki meghal, meg van aki még egyszer se ment gyorsan :D

Ez nem úgy működik, hogy ha naponta gyorsan mész 1 hónapig, akkor meghalsz, de szünet után nullázódik az esélyed :D

Nekem is millió ismerősöm van aki még csak kicsit esett, de saját bevallása szerint is ment már 200-zal faluba.

2023. jún. 28. 17:55
 8/19 anonim ***** válasza:
60 évesen sem késő. Én mondjuk 28 évesen is 38 rutinórát vettem, mert nagyon nem volt az elején érzékem hozzá, de megcsinálható. Mondjuk faluban nem is mennék 200-zal, mert nem akarok véletlenül sem gyilkolni.
2023. jún. 28. 18:27
 9/19 anonim ***** válasza:

Hogy pénzednél maradj, és célod nagy motor, az A-t csináld meg. A motor fogalmazzunk úgy fiúk álma, anyák rémálma, ez behelyettesíthető család mellett is hatványozottan, család mellett nyilván ennyi idősen nem bolondulnál meg mert sokat vesztene azzal mindenki, a körültekintő vezetésre kell majd koncentrálnod, mint sem az eszetlen tempó uralására.

Húszas éveim elején se kutyám se macskám nem volt, az megmutatkozott a vezetésemen is, előztem kanyar előtt, hosszabb sorokat, záróvonalon, sok olyan hülyeséget csináltam amikről tudtam hogy nem kéne, csak mindenki elhiszi magáról hogy érzi a motorját, utána volt autós részéről is szívatás, megcsúszott a hátsó kerék kanyarban elvettem a gázt az esp is segíthetett hogy ne csússzak el, ha meg igen kitudja mikor jönnek a másik sávban...

Szeretek menni, de ésszel mert ebben a drágaságban nem hiányzik hogy a motorért is fájjon a fejem.

31F

2023. jún. 28. 21:23
 10/19 anonim ***** válasza:
#9 Én anyám nyugodtabb, amióta motorozok. Tudja, hogy ha motoron ülök, akkor nem ittam, és mivel voltak alkoholproblémáim, megnyugtatja, hogy inkább vezetek.
2023. jún. 28. 23:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!