Milyen autót vegyek 3 millióból?
Röviden, Audit vagy BMW-t szeretnék vásárolni. Erre van egy 3,5 milliós keret, amiből 3 menne magára az autóra, és a maradék pedig a vásárlással járó költségekre, illetve a vásárlás utáni alap szervizre.
Tisztában vagyok vele, hogy ezeknél a modelleknél egy újabb és jó autó nem 3 milliónál kezdődik. Próbálom reálisan nézni a dolgot, azaz nem egy széthajtott motorhibás roncsot venni, amire 2 hónapon belül rá kell költeni egy újabb milliót. Inkább legyen egy "kisebb", de jobb állapotú modell.
A kikötéseim:
- benzines
- manuális váltó (bár sztem ez régebbiek esetén van mindből)
- 2008-2010
- sedan/sport/coupé kivitel, tehát kombi/touring nem érdekel + Audi TT sem!
A fentiek figyelembevételével mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a normális válaszokat!
BMW - ebben az időszakban az N-es motorkódú benzinesek vannak már. Nagyon rizikós, vagy nagyon beszopod és milliókat költhetsz rá, vagy nagy szerencsével találhatsz egy jól karbantartottat. Csak akkor mernék belevágni ha én magam is értek a szereléshez, vagy van egy megbízható ismerősöm aki jó áron dolgozik.
Audi - VW konszernes TSI motorok, ebből az időszakból még eléggé betegágyak. Vezérlés problémák, kokszosodás, turbó problémák, olajzabálás. Sima FSI-ket is messzire kerülném. Ilyen évjáratú Audiból csakis a 2.0 CR TDI-t venném, bár nem vagyok oda a dízelért.
Röviden, ennyiből egyiket sem ajánlanám. Lehet jobban jársz akkor már egy kicsit régebbi, de M-es motorkódú 6 hengeres E46-tal, vagy E60-al. Ezekre is sokat kell költeni, de egy fokkal biztosabb konstrukciók.
Ha VW és benzin, akkor második generációs TSI csak. Ki kell keresni melyik modellnél mikortól van. Változó. Mivel sedan/sport/coupé kell, így kb. marad az A4 és ennyi. (A5 nem igen jön ki a keretből, A6 meg feltételezem már túlzás lenne sok szempontból)
Én is azt mondanám, hogy 2.0 CR VAG autót néznék inkább ezekkel a paraméterekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!