Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek 3 millióból?

Milyen autót vegyek 3 millióból?

Figyelt kérdés

Röviden, Audit vagy BMW-t szeretnék vásárolni. Erre van egy 3,5 milliós keret, amiből 3 menne magára az autóra, és a maradék pedig a vásárlással járó költségekre, illetve a vásárlás utáni alap szervizre.

Tisztában vagyok vele, hogy ezeknél a modelleknél egy újabb és jó autó nem 3 milliónál kezdődik. Próbálom reálisan nézni a dolgot, azaz nem egy széthajtott motorhibás roncsot venni, amire 2 hónapon belül rá kell költeni egy újabb milliót. Inkább legyen egy "kisebb", de jobb állapotú modell.

A kikötéseim:

- benzines

- manuális váltó (bár sztem ez régebbiek esetén van mindből)

- 2008-2010

- sedan/sport/coupé kivitel, tehát kombi/touring nem érdekel + Audi TT sem!

A fentiek figyelembevételével mit tudnátok ajánlani?

Előre is köszönöm a normális válaszokat!

2023. jún. 15. 21:46
 1/9 A kérdező kommentje:
2008-2010 körüli évjárat*
2023. jún. 15. 21:47
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Mindegy, úgyis széthullik.
2023. jún. 15. 22:18
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
BMW 116. Kicsi, de jól megy, olcsó fenntartani.
2023. jún. 15. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Normális autót, Civic-et, Mazdát.
2023. jún. 15. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

BMW - ebben az időszakban az N-es motorkódú benzinesek vannak már. Nagyon rizikós, vagy nagyon beszopod és milliókat költhetsz rá, vagy nagy szerencsével találhatsz egy jól karbantartottat. Csak akkor mernék belevágni ha én magam is értek a szereléshez, vagy van egy megbízható ismerősöm aki jó áron dolgozik.

Audi - VW konszernes TSI motorok, ebből az időszakból még eléggé betegágyak. Vezérlés problémák, kokszosodás, turbó problémák, olajzabálás. Sima FSI-ket is messzire kerülném. Ilyen évjáratú Audiból csakis a 2.0 CR TDI-t venném, bár nem vagyok oda a dízelért.

Röviden, ennyiből egyiket sem ajánlanám. Lehet jobban jársz akkor már egy kicsit régebbi, de M-es motorkódú 6 hengeres E46-tal, vagy E60-al. Ezekre is sokat kell költeni, de egy fokkal biztosabb konstrukciók.

2023. jún. 15. 22:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha VW és benzin, akkor második generációs TSI csak. Ki kell keresni melyik modellnél mikortól van. Változó. Mivel sedan/sport/coupé kell, így kb. marad az A4 és ennyi. (A5 nem igen jön ki a keretből, A6 meg feltételezem már túlzás lenne sok szempontból)

Én is azt mondanám, hogy 2.0 CR VAG autót néznék inkább ezekkel a paraméterekkel

2023. jún. 16. 07:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. jún. 16. 07:51
 8/9 A kérdező kommentje:

Erről a két hirdetésről mit gondoltok?

BMW 523i (6 henger) 2008. [link]

BMW 320i E92 2007 [link]

2023. jún. 16. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül az 523i a szimpatikusabb. A 320i meg elég gyanús, hogy egy teljes motorgenerál után miért akarja eladni, valószínűleg oka van.
2023. jún. 16. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!