Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rejtélyes termosztát hibára...

Rejtélyes termosztát hibára valakinek ötlet?

Figyelt kérdés

A régivel leesett a mutató, nem volt fűtés, vettem újat bele. Minőségi Gates, 88 fokos, belevaló cikkszám alapján.

Beszerelve, diaggal főúton haladva, viszont 98-100-at mutat a gép télen-nyáron.

Visszaküldtem, hogy hibás, kicserélték. Az újjal ugyan ez a helyzet.

Kicseréltem a vízhőfok jeladót is cikkszám alapján a motor oldalán, nem változott.

A vízpumpa is új, a ventilátor 102 fokon kapcsol, ahogy kell.

Gázon melegítve digit hőmérővel mérve, pontosan 88-on kezd el nyitni. 98-nál pedig már teljesen nyitva van.

Nálam itt bezárult a kör és megállt a tudomány.

A jeladó egy NTC szenzor, tehát ahogy csökken az ellenállás úgy nő feszültség és vele a hőmérséklet is. Tehát ha hibás lenne a kontakt, nagyobb lenne az ellenállás és vele a kijelzett hőfok is.

2023. jún. 15. 15:15
 1/6 A kérdező kommentje:
*Tehát ha hibás lenne a kontakt, nagyobb lenne az ellenállás és vele a kijelzett hőfok kisebb.
2023. jún. 15. 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Keress rá a motorok ütemi hőfokára ! Azt fogod találni, hogy ezzel a diagnosztikai figyeléssel csak magadat szivattad, mert a belsőégésű motorok 100+ fok környékén dolgoznak, és ez a normális.
2023. jún. 15. 16:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt most muszáj volt ideírnod? A másik autómban is 88 fokos van és haladásnál 87-89 között ingadozik a víz. Ha az ecu 102 foknál kapcsolja a ventilátort, akkor a 100+ fok ennél a motornál egyáltalán nem normális.
2023. jún. 15. 17:24
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Igen muszály volt, mert azt hiszed, hogy mert vettél valami kínai OBD-s vackot már értesz is a diagnosztikához! 100 fokos víz tök normális, és mivel túlnyomás alatt can így nem is fog forrni. A motorolaj még melegebb

[link]

[link]

Ha középpen van a vízhőmérsekletet mutató műszer mutatója, akkor meg teljesen rendben van minden

Most fáj az igazság, és azért támadsz mi? Előbb utána kéne olvasni mielőtt kejáratod magad a butaságoddal.

2023. jún. 15. 17:32
 5/6 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Az a baj, hogy meg sem tudjuk, hogy ez milyen autó, dizeles, benzines, nagyköbcentis, kisköbcentis...

A vízhőfok mutató a műszerfalon mit mutat?

2023. jún. 15. 19:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Zárásként megírom a megoldást, ha valaki így járna a jövőben.. Mindkét Gates termosztát gyári hibás volt, vissza is vették a boltban. Meguntam, és megvettem bele a gyárit 3x annyiért. Most 88-90 fok között van a vízhőfok a kínai OBD szerint, ahogy lennie kell.
2023. dec. 26. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!