Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan győzzem meg apámat,...

Hogyan győzzem meg apámat, hogy a biztonsági öv fontos?

Figyelt kérdés
Állítása szerint a biztonsági öv becsatolása több halált okoz, mert beragad az illető az autóba.

2023. jún. 12. 11:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a ráhagyással az a bajom, hogy baleset esetén addig oké, hogy jogilag nem a tiéd a felelősség, mégis azzal a tudattal kell élned, hogy melletted halt meg valaki. Vagy adott esetben onnantól te leszel az áldozat családja szemében a gyilkos, mert te baleseteztél.

Másrészt úgy vagyok vele, az én biztonságom érdeke, hogy ne legyen az autóban egy 60-80 kilós zsák ami baleset eseté engem is letarol.

2023. jún. 12. 20:53
 22/34 anonim ***** válasza:
#21 Mondjuk a saját apámon kívül senkire nem kell ráhagynom. De akkor mit csináljak? Rakjam ki a saját autójából? :D
2023. jún. 12. 20:56
 23/34 anonim ***** válasza:
18%
Mondjuk én szimplán nem ülnék be mellé. Ha már ilyen idióta, akkor legalább ne mellettem haljon meg. Volt egy baráti házaspár, dagadt mind a kettő, természetesen öv nélkül. Ott nem hagytam szó nelkul: köszönöm, hogy elhoztatok, de számomra rossz érzés látni bennetek, hogy nem használtok biztonsági övet, így legközelebb inkább busszal megyek. (mellesleg azt is rossz érzés látni, hogy mindkettő 150 kg, otthon hegyekben a kola és a chips). Összességében leszarom ki hogyan öli magát, csak ne kelljen végignéznem, részese lennem.
2023. jún. 14. 08:00
 24/34 anonim ***** válasza:
79%
#23 Gondolom az utcára sem mész, mert ott meg idegenek dohányoznak. :D
2023. jún. 14. 08:42
 25/34 anonim ***** válasza:

#23: „...dagadt mind a kettő, természetesen öv nélkül”

Ezt úgy kell érteni hogy tapasztalatod szerint a túlsúlyos emberek között több az olyan, aki nem köti be magát, mint az átlagos testalkatúak között?

2023. jún. 14. 09:36
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
#25 Nekem is van kamionos ismerősöm, aki szimplán fizikailag nem tudja bekötni magát, ahogy a hátsó ülésre sem tud beülni.
2023. jún. 14. 10:11
 27/34 veterán vas ***** válasza:
70%

Hogyan győzd meg???

Sehogy. Ha egy felnőtt ember nem érti, hogy a saját érdekében kell bekötni, továbbá, hogy KRESz előírás, akkor fölösleges harcolni vele.

Ha az Övé az autó, akkor nem ülsz bele, ha a Tiéd az autó, akkor nem viszed sehova.

2023. jún. 14. 11:01
 28/34 anonim ***** válasza:
14%
#27 Mert akkor mi van, ha elviszed valahova, de nem köti be magát? Összeomlik a multiverzum? Ez meg a ló másik oldala. Budapestet leszámítva lakott területen belül én sem kötöm be magam.
2023. jún. 14. 11:05
 29/34 anonim ***** válasza:
55%

Valamiért erősen tartja magát az a tévhit hogy városban a kisebb sebességek miatt az öv nem szükséges. De ez csak addig igaz amíg tényleg csak vánszorogsz a reggeli/délutáni dugóban. Aztán ha mégis 50-70-re felgyorsulsz, ott máris kicsit rizikósabb a dolog.

Hadd szemléltessem ezt az alábbi filmmel, amin a személyautó (részeg, de nem ez a lényeg) sofőrje és az utas is megsérült, mert nem voltak bekötve, pedig nem mondható hogy országúti tempóban haladt volna.

https://www.youtube.com/watch?v=XdU6PiZOyBw

2023. jún. 14. 11:31
 30/34 anonim ***** válasza:
#29 Senki nem mondta, hogy nem szükséges. Csak nem érdekel. Motoron a sarki dohánybolt kedvéért is teljes felszerelésbe vágom magam. Autóban inkább zavar az öv, ez van. De az számomra abszurd, hogy valaki be sem ülhetne mellém csak azért, mert nem köti be magát. Meg ne ülnék be olyan autójába, aki nem köti be magát. Ez olyan, mintha nem mennék el étterembe, csak mert valaki vegán, vagy vegánként csak mert mellettem húst fognak enni. Logikátlan, abszurd.
2023. jún. 14. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!