Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan győzzem meg apámat,...

Hogyan győzzem meg apámat, hogy a biztonsági öv fontos?

Figyelt kérdés
Állítása szerint a biztonsági öv becsatolása több halált okoz, mert beragad az illető az autóba.

2023. jún. 12. 11:31
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
#9 Micsoda trükkök!
2023. jún. 12. 12:56
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

"több halált okoz, mert beragad az illető az autóba."

A beszorulás ilyen szempontból legfeljebb akkor probléma, ha kigyullad az autó az ütközés után ami azért nem olyan gyakori. Egyébként majd kivágják a tűzoltók.

Ettől függetlenül persze egyetértek a kérdéssel. Nekünk is van olyan személy a családban, aki a lakóhelyén (lakott területen belül) nem használja, mert szerinte ott felesleges. Mondtuk neki 1000x de semmi. Amíg nincs baj, addig nincs baj, de ha baj van.....

2023. jún. 12. 13:05
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Pintér Józsefre keress rá a youtube-on, Ő közlekedési baleset helyszinelő, és megtalálhatóak a közlekedésbiztonsági előadásai. Abban többek közt a biztonsági övröl is szó van, és nem elmélet, hanem tiszta gyakorlat és tapasztalat.
2023. jún. 12. 13:09
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, a hülyéket nem tudod meggyőzni róla, hogy ők a hülyék. Ez a világ alap törvénye. Mutogathatsz neki bármit, tényeket, statisztikákat, úgyis csak a saját fejében lévő tévképzet fogja érdekelni.
2023. jún. 12. 13:19
 15/34 anonim ***** válasza:
92%
30-nál nyomj egy satuféket, majd ha kis híján lefejeli a szélvédőt meg fogja érteni miért is kell.
2023. jún. 12. 13:27
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

15-ösnek jó ötlete van. Akár úgy is, hogy előtte mondod neki, hogy most kipróbáljátok.

Én egyszer városban ütköztem úgy, hogy hirtelen megálló kocsisorban mi még erős, de nem vészfékezéssel meg tudtunk állni, a mögöttünk jövő már nem, és belénk szaladt. Mivel 50-nél gyorsabban nem nagyon ment senki, és még fékezett is, így viszonylag kis sebességgel jött belénk. Mégis, ha nem lettem volna bekötve (én utas voltam az anyósülésen), akkor úgy nekicsapódott volna a fejem a kesztyűtartó műanyag fedelének, hogy csak na! Utána meg lendült vissza a testem és nyetlett hátra a fejem - azaz csak nyetlett volna, de szerencsére a fejtámasznak csapódott. Ha az nem lett volna ott, valószínűleg a nyaki gerincvelőm elszakadt volna az ütéstől, én meg nyaktól lefelé bénán élnék most.

Egy vészfékezés csak enyhe szimulálása lenne annak, ami velem történt, de talán segítene apukádnak megérteni, hogy itt olyan erők működnek, amivel szemben nem tud mit csinálni.

És mellesleg olyan gyorsan történik mindez, hogy az embernek akaratlagosan megmozdulnia sincs ideje.

2023. jún. 12. 13:35
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
A régi kezdetleges övekre talán még igaz lehetett, de arra sem mernék mérget venni.
2023. jún. 12. 13:36
 18/34 anonim ***** válasza:
15%
Ütközz vele frontálisan szándékosan.
2023. jún. 12. 14:12
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

#15 Nekem is ez volt az első gondolatom.

Egyszer csináltam is ilyet, messze nem mentem még 30-al sem, szinte éppen csak gurult az autó 5-10-el, a delikvens meg rendesen felkoppant a műszerfalra.

Bár alapvetően nálam ez ott bukik, hogy simán nem indulok el addig, amíg az illető nem köti be magát, vagy akár közlöm, hogy kiszállhat. Nyilván ha a delikvens vezet akkor nincs mit tenni.

2023. jún. 12. 14:43
 20/34 anonim ***** válasza:
73%
Miért is akarnád meggyőzni? Felnőtt ember, és jó ideje már nem is a vezetőt terheli a felelősség. Én ha vezetek, egyszer megkérdezem mindenkitől, de ha valaki elmúlt 18 és nem köti be magát, ráhagyom.
2023. jún. 12. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!