Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora fordulatszám az...

Mekkora fordulatszám az ideális induláskor?

Figyelt kérdés

1.8 dizelem van eddig mindig 1000 fordulat környékén indultam de így elalszok olyan lassan indul meg. Rájöttem hogy a nyomaték csúcs környékén (nálam 1800) engedem rá a kúplungot akkor sokkal sokkal erőteljesebben és lendületeseben indul meg.

Ez árt a kuplungnak?

2023. jún. 7. 16:41
 1/4 A kérdező kommentje:
+ ha így indulok alig kell csusztasam a kúplungot
2023. jún. 7. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

1500 is elég már, mindenképp csusztasd a kuplungot, ne ugorj le róla.

Ha nagyon ki kell lőno, 3000-n is ráengedheted, csak csúsztasd akkor is érzéssel

2023. jún. 7. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:
74%
Ezek a kérdések mindig meglepnek. Majd egyszer beülsz egy fordulatszámmérőt nélkülöző autóba, és rájössz, hogy akárki akármilyen számot mond, nem kell elhinni. Egyébként igen, ha nagyobb fordulatnál dobod rá a kuplungot, többet súrlódik, mondjuk egy kopó alkatrészről beszélünk, de gyorsabban el fogod koptatni. Főleg, ha még csúsztatgatod is. Nem értem, mi olyan nehéz abban, hogy szépen emeled a kuplungot, esetleg nyomod a gázt is, és megfigyeled a fogáspontot, ha lefulladsz, legközelebb több gázt adsz, ha megugrik, legközelebb kevesebbet. Nem fogod könyvből megtanulni, ki kéne tapasztalni.
2023. jún. 7. 18:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Mininális gázzal elindul, a csúsztatásra kell ráérezned. Keresztezōdésben gyorsabban kell elindulni, ott lehet nagyobb fordulat, egyéb induláskor csak annyi kell, hogy épp hallatszodjon hogy megérinted a pedált.
2023. jún. 8. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!