Milyen autót érdemes választani futárkodáshoz?
Foodpanda vagy Wolt futárkodást akarom elkezdeni autóval. Valami kis, alacsony fogyasztású autó lenne jó. Max olyan 500 ezer körüli értékben vennék.
Én a régi, alap Suzuki Swiftre gondoltam. De látok futárokat F Astrával, régi Golfokkal.
Esetleg egy Golf IV. 1.9TDI? Az elvileg városban is 7 liter alatt eszik, bár a Swift is.
Érdekes, hogy nálunk nem terjedt el ilyen célra de amúgy 206 1.4 HDI-t is rengeteget használnak ilyen célra, 5-6 liter között el lehet vele még városban is gurulni, és a motorja kifejezetten jól viseli ezt a használatot is, mellé az egyéb főbb elemek sem kényesek.
300 körül már simán meg lehet őket fogni, szóval még a keretben is bennmaradsz.
Régi Swift, Astra, Peugeot esetleg DCI motoros Renault, pl Scenic.
De sokan használnak régi Daewookat, Golfot.. nyilván pénztárca függő is, de szerintem azok a felkapottabbak, amikhez olcsón lehet bontóból, másodkézből vagy üzletből alkatrészt szerezni, és a szerviz költség sem horror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!