Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyetértesz azzal a közlekedés...

Egyetértesz azzal a közlekedésbiztonsági szakemberrel, aki állította, hogy magyar utakon furikázók nagy számban mentálisan nem alkalmasak arra, hogy forgalomban közlekedjenek?

Figyelt kérdés
Nem szabadna nekik pszichológiai alkalmasság miatt jogosítványt kapni.

2023. jún. 6. 22:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

#13 De ez a "kiszúrás" valahol olyan, hogy mindenki a maga biztonságáért felel.

Nyilván jogilag fáradtan kocsiba sem lenne szabad ülni. Mégis haza kell jutnom, sötét is van, közvilágítás szar, emberek sötét ruhában mászkálnak részegen mindenfelé, így inkább megyek 47-el a "szokásos" 60 helyett.

Amúgy nem egyszer jártam már úgy, hogy jöttek a seggemben, aztán amikor megelőzött az addig határozott versenyző hirtelen visszalassított és elkezdett töketlenkedni, mert így, hogy ő volt elől rájött, hogy szart se látni eső/köd/havazás stb. miatt.

De sok hely van ahol vadak vannak az út mellett, vagy tényleg csak tudom, hogy veszélyes, ott nem fogok senki kedvéért sietni.

2023. jún. 7. 17:24
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
#21 Jaja. Ködben én tisztes távolságban inkább követek valakit, komfortos sebességnél gyorsabban is, csak legyen előttem valaki. Motoron meg éjszaka egyrészt nem szeretek menni, másrészt meg annyira nem világít semmit a tompított egy autóhoz képest, hogy diszkréten jobb szélre húzódok, és nyugodtan előzzön meg mindenki, nem akkor van a sietségnek az ideje.
2023. jún. 7. 17:32
 23/27 anonim ***** válasza:

Számomra amúgy vicces ez a sietség is.

Legutóbb pont ugyanonnan jöttem haza kétszer egymás után.

1:20 az út hivatalosan.

Induláskor 22:00-át írt érkezési időre. Viszonylag tempósan mentem végig főúton, majd 150-el toltam pályán a vége 21:58 lett. Szaros 2 percet "javítottam" a célidőhöz mérten. Pedig tényleg jól haladtam.

Másnap kicsit később mentem, nem siettem. Indulásnál 22:05-öt írt érkezésre, ebből lett valami 22:10 körül. Mindezt úgy, hogy 60-70 között battyogtam éjszaka a tök üres főúton, lámpák is megfogtak, pályán is 120 körül mentem spórolósan. És még csorgatni is megálltam egyet.

Szóval közel 1,5 órás távon 5-10 percen belül volt a különbség a sietség és a teljes szüttyögés között.

Nyilván tudom, mindenki okkal siet, és senki nem ér rá. De azért elgondolkodtató, hogy összességében szinte semmit nem nyer az ember a sietséggel, mégis nagyságrendekkel veszélyesebben közlekedik, mintha kevésbé sietne.

Számomra legszebbek azok, akik még az utolsó pillanatban is előznek mintha kötelező lenne. Egyszer majdnem telibe vertem egy RS audit, lakott területen a seggembe állt, azonnal előzött, majd rohadt nagy satufékkel megállt előttem és bekanyarodott az egyik udvarba. Mintha nem ráért volna mögöttem kanyarodni.

Pályán, gyorsforgalmikon is ez a rendszeres, megelőznek, majd kisorolnak a lehajtósávokra vagy a kútra. Annyira felesleges.

2023. jún. 7. 17:36
 24/27 anonim ***** válasza:
50%
#23 Én motoron fixen tudom, hogy annyi időt nyerek, amennyi út közben vagy az út végén a tankolás, és ha már tankolni megállok, elszívok egy cigit is, esetleg bedobok egy kávét. Pont azt a bő tíz percet tudom 200 km-en megspórolni úgy, hogy 110 helyett 180-nal megyek. Nem is az idő miatt. Jobb, ha én vagyok a sor elején. Kezdőként én sem értettem, miért van fateromnak ez a mániája, de a 90-nel egymást előző kamionok, a román tréleren imbolygó autók, a sávot nem tartó, facebookozó autós miatt inkább megelőzök mindenkit és én megyek elöl.
2023. jún. 7. 17:42
 25/27 anonim ***** válasza:
(Szerpentinen 60-as táblánál meg 30-cal veszem be a kanyart persze. :D)
2023. jún. 7. 17:43
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
#23 Amúgy ja, az utolsó pillanatban előzőt sosem értem én sem, én 5-10 km-re a lehajtástól már simán ki vagyok sorolva, meg azokat sem értem, akik kanyarodósávokon, beláthatatlan úton záróvonalon keresztül stb. előznek, amikor 40 másodpercet kéne várniuk, és 2x2 sávos lenne az út, vagy jönne a 110-es szakasz a 90 helyett picit szélesebb sávokkal, hogy kilásson a kamion mögül stb.
2023. jún. 7. 17:48
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyébként nem csak a sietség, egyszerűen ilyen a ritmusom. lassú tempónál elaludnék, vagy unatkozni kezdenék, és oda a koncentráció. De sok esetben nem én vagyok gyors, hanem sok a lelassult bambabéla..
2023. jún. 7. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!