Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudod kimerni multimete...

Hogyan tudod kimerni multimeterrel ha valamelyik biztositek ment el a motorban?

Figyelt kérdés
Tehat a manual felsorolja hogy hol van 10-15-30A -es bizti az esetemben. Ha ezek kozul ment el valami, kimerheto multimeterrel? Ha mondjuk az ut szelen otthagy vagy barmi ilyen tortenik.
2023. jún. 5. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze szakadás/ellenállás vizsgálattal kiméred. De ha nincs kéznél multiméter és olyan a biztosíték, sokszor vizuálisan is látszik, ha valamelyik kiment.

De ha tudod, hogy melyik fogyasztó nem működik, megnézed a kezelési útmutatóban, hogy melyik biztosíték(ok) tartoznak hozzá és kapásból cseréled az út szélén. Otthon meg ráérsz megnézni, hogy a régiek közül esetleg melyik jó még, melyik nem.

2023. jún. 5. 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Rendben koszi!

Meg annyi erdekelne hogy ha nem irja csak hogy pl 30A bizti valo oda akkor a sima es nem a mini verzio ugye? Vagy nem tudom az mibe valo, nem lattam meg olyat csak a simat, de rendelheto azert mondom inkabb megkerdezem:)

2023. jún. 5. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 Nem fogja írni hogy milyen kell bele. Lehet rendes méret, lehet kicsi.
2023. jún. 5. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt úgy szokták, hogy megmérik ilyen sípolós üzemmóddal, hogy melyiken megy keresztül áram és melyiken nem, amelyik nem jó, azt teljesen ugyanolyanra amilyen a rossz kicserélik. Így nem kell azzal gondolkodni, hogy milyen kell bele, mert ott van a kezedben a rossz.
2023. jún. 5. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A biztosítón szemmel láthatod általában, hogy azzal van baj, vagy ahogy írják, azok a módszerek. De egyébként a villamos rendszer típusspecifikus tud lenni és érdemes a saját motorodéval kb. tisztában lenni. Nekem pl. Hornetem van, típusspecifikus facebook csoportban van egy tök jó összefoglalás, hogy milyen hiba esetén milyen sorrendben miket érdemes megmérni. Kérdezz rá olyan helyen, ahol sokaknak van ugyanolyan motorja és egy-két szerelő is olvassa. :) :)
2023. jún. 5. 14:13
 6/6 anonim ***** válasza:

A biztosíték "csak úgy" nem szokott kimenni. Valószínűleg rövidzár van ilyenkor, tehát a csere után is ki fog menni.

Persze ez szép és jó, hogy ki tudod cserélni, de az esetek többségében ez nem fogja megoldani a problémát.

2023. jún. 5. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!