Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én vagyok a szeretncsétlen...

Én vagyok a szeretncsétlen amiért 30 óra vezetés után nem tudok királyul parkolni egyedül, és néha vannak figyelmetlenségeim?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves vagyok, diplomás. Nem büfészakon végeztem. Jó munkám van, és külföldön kaptam most egy melót, emiatt hamarosan költözöm. Előtte megpróbáltam megcsináni a jogsit itthon. Nagyon lassan megy az egész... Elég szétstresszel az, hogy alig van már időm, és szeretnék még órákat venni... Azt, hogy diplomás vagyok, csak azért írtam, mert az oktatóm nagyon nagyon sokszor jegyzi meg, hogy: A vezetés ám nem olyan dolog, amit könyvből meg lehet tanulni, és rengeteg az olyan diplomás, aki semmihez sem ért, és képtelen megtanulni vezetni, mert csak magolni tudnak az egyetemen. A szakmám amúgy totál gyakorlatias, de az egyetemen valóban summa cum laude végeztem... Vannak gondjaim a parkolással, főleg, mert szeretném megérteni, hogy mikor merre és miért tekerem a kormányt, és az oktatóm szerint egy hülyeség, csak érezni meg látni kell, hogy mit csinálok, és akkor nyomja a szöveget, hogy hiába akarok itt megtanulni valami biztos pontot, ez nem fog összejönni. 30 óra után nem tudom, hogy baj-e, hogy nekem nem f-sza minden. Vannak bizonytalanságaim. És nem értem emiatt miért piszkál. Vagy ténylegesen ennek simán kellene már mennie? Amikor forgalomban kell menni, az egészen okés, néha-néha van, hogy benézek egy-két dolgot, néha nem tudok eldönteni dolgokat, hogy mondjuk valaki elé még beférek-e... Ilyenkor én inkább várakoznék még, de az oktató mindig nyomja, hogy menjünk, menjünk... Összességében nem tartom magam akkora nyomoréknak, de mikor ilyeneket mond nekem, eléggé rosszul érzem magam. Főleg, hogy dicséret, na az sosem hagyja el a száját. De ezt már nem is várom tőle...

2023. jún. 3. 17:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Azért azt még hozzátenném, hogy, pont erről van szó: ennek nincs köze a végzettséghez. Az oktatóm mégis ezzel jön, hogy a diplomások hülyék.
2023. jún. 3. 18:37
 12/25 anonim ***** válasza:
Hát, lehet igaza van mégis az oktatódnak . . .
2023. jún. 3. 18:38
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen igen, rögtön beállok diplomás hülyének a kettes válaszoló után :)
2023. jún. 3. 18:40
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a diplomások hülyék egy ferdítés, van az a réteg, aki ezt nyomja. Velük az az ellenszer, hogy pl. nem hivalkodsz azzal, hogy hány diplomád van. Nekem van három, de jobbat beszélgetek a trafikossal, mint bármely kollégámmal.

Amúgy igen, ha nem vagy orvos vagy mérnök, akkor büfészakod van, most már eleget titkoltad, ami főleg jelzi, hogy csak mondod, hogy nem büfészak, igazából az. De nem is érdekel. Remélem én is, hogy találkozunk, ha jól sejtem, hogy lány vagy, még valami kémia is lehet köztünk ebben a nagy antagonizálásban. :D

5 óra alatt amúgy bárki bármit leparkol. Én alig tanultam parkolni, ahányszor autót vált a fater, elviszem a teszkó parkolóba 50 percre és megvan, merre hány centi és hogyan teszem be előre-hátra jobbra-balra. Nem szégyen, ha kevesebb az érzéked hozzá. Akkor nyisd ki a kicsi szád, hogy "kedves oktató, gyakoroljuk a parkolást". Nem itt kell hisztizni, hogy 30 óra után mi frusztrál, amikor 30 óra amúgy kb. semmire nem elég. 12 éve van jogsim, motorra meg 2 éve és kb. most mondom azt hogy amúgy tudatosan és kb. jól közlekedem. Friss jogsival 1 évig nem is adta oda faterom a kocsit úgy, hogy kistesómat vagy anyámat furikázzam, ha nem ült ő az anyósülésen, ami picit túlzásnak hangzik, másrészt minősíti az oktatást is, amit ugye te szidsz mert már most okosabb vagy mint az oktatód szerinted.

2023. jún. 3. 18:47
 15/25 A kérdező kommentje:
Figyu amúgy egy szóval nem mondtam, hogy okosabb vagyok nála. Én szeretnék még gyakorolni. Nem is értem, miért erőlteti, hogy már most menjek vizsgázni. Amúgy meg arra is gondolhatnál, hogy okkal titkolom, mert szeretnék anonim maradni? Jézusom, annyira nem bonyolult. Emberünknek sosem hivalkodtam azzal, hogy hány diplomám van. De a munkámon belül is találkoztunk már, azon kívül ahol élet, elég sok ember ismer. Anélkül is tudja, hogy mondanám.
2023. jún. 3. 18:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Amúgy magad ellen beszélsz:

amikor 30 óra amúgy kb. semmire nem elég

de igen, 30 óra után balf*szul parkolni gáz.

2023. jún. 3. 18:53
 17/25 anonim ***** válasza:
"És nem értem emiatt miért piszkál." - hát de csak okosabbnak tartod magad, ha nem érted, hogy ő miért mond neked olyat, amit ő szakmájából kifolyólag jobban tud, mint te. :D Komolyan mondom, ez a "hol férek be sávváltáskor ha az oktató mondja, hogy menjünk már" olyan, mintha a 8 éves gyerek kioktatná a tanárt hogy rosszul tudja a szorzótáblát, amit 5 másodpercec látott életében először. Ennyire szemellenzősen nagyképű senki nem lehet!
2023. jún. 3. 18:54
 18/25 anonim ***** válasza:
#17 Ha szerinted a biztonságos közlekedés annyiból áll, hogy tudsz majdnem elfogadhatóan parkolni, akkor valóban semmit nem ér 30 óra. 30 óra alatt mondjuk azt kéne megtanulni, hogy mi mindenre kell figyelni az úton, parkolni pont annyi, mint megtanulni a kuplung-gáz-váltó használatát, ami bizonyítottan megy a csimpánzoknak is. :)
2023. jún. 3. 18:55
 19/25 A kérdező kommentje:

Amúgy képzeljed el, a kuplunk-gáz-váltó fantasztikusan megy. Büszke lehetsz rám, ha már ezt a szintet elérem. Az úton mindenre tudok figyelni, bár a kátyú-kikerülés hagy némi kivánnivalót maga után, mivel az egész út egy nagy kátyú.

Amúgy nem arról van szó, hogy én okosabb lennék. De mindegy amúgy, elengedtem, nekem hasznosabb dolgom is van a mai nap, mint A Világ Legtökéletesebb, És Legokosabb Emberével beszélgetni. De azért én majd várlak, vagy bármelyik kollégám. Mind tudjuk hogy kezeljük az ilyeneket.

2023. jún. 3. 19:01
 20/25 anonim ***** válasza:
Ja.
2023. jún. 3. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!