Vezetett már valaki Budapest-Athén távolságot saját autóval? Ahogy kalkulálom, autóval jobban jönnénk ki. Igaz hosszabb időben.
Attól függ, honnan indulsz. Repülőhöz minimum 1,5, inkább 2 órával hamarabb ki kell érni, ha nem fővárosi az ember, el kell vezetni a fővárosig (nekünk ez 160km), fizetni kell egy vállalkozónak, hogy lerakhassuk az autót és onnan vigyen a reptérre, ott is várakozás, és nem is lehet annyira felpakolni se oda, se vissza. Nápoly, Genf, Brüsszel is jobban megéri nekünk a családban autóval, mint repülővel, ha az egész család megy. Én apám három fiából a középső vagyok, egyikünk külföldön él, másik tesómmal meg faterral váltjuk egymást, ha akárhova vezetünk. De amikor Belgiumban éltem-dolgoztam és hazaköltöztem, fater simán két kávé+tankolással levezette az 1500 km-t, aludtunk nálam 5 órát, kajáltunk, aztán hazafele ketten mentünk és váltottuk egymást - német pályán és Magyarországon ő, ahol sebességkorlát van, azaz Belgiumban és a rövid holland szakaszon, meg Ausztriában én. Elindult egy szombati napon, hétfő hajnal 5-kor már az Alföld szívében voltunk.
Persze ez rutin és képesség kérdése, én nem bírtam volna azt letolni, amit ő.
fizetni kell egy vállalkozónak
Vagy kifizetetitek a reptéri parkolást, ami olcsóbb és 5 perc gyaloglásra van. 1500km-t senki nem tud levezetni biztonsággal.
#4 ööö... nem. Ha 1500km-en eléred a 100km/h átlagot akkor 15 óráig tart az út. Ennyit szinte soha senki nem ér el a forgalom és a pihenők miatt. Szóval te azt állítod, hogy 15 óra koncentrálás gyerekjáték. Hát lófszt mama. Nem véletlenül van az áruszállítóknak előrírt pihenőidejük.
Az, hogy eddig bejött az oroszrulett nem jelenti azt, hogy biztonságos.
20 éves jogsim van, és rengeteg rutinom. 3 éve megállás nélkül levezettem 700 km-t éjszaka.
Csak az érdekelne, hogy jobban jár-e az ember, ha inkább megpihen valahol, vagy pár adag koffeinnel teljesíthető-e a távolság. Illetve jobb-e a kocsinak, ha pár órát ő is pihen
#6 Jobban jársz a pihenéssel. Kávé mellé kis testmozgás, amikor meg nagyon fáradt vagy, pár óra alvás. Amúgy vigyél magaddal valakit, akinek van jogsija. Ilyen utakon úgyis autópályán át vezet az út nagy része, ott meg tempomat és kormánytekergetés, #5 hülyeségével ellentétben nem annyira fárasztó a koncentrálás, csak a monotonitást kell tűrni.
Én 200km tempós motorozásban jobban elfáradok, mint 800km autóval levezetésében, mert nem mindegy, hogy az ember megy, lassít, figyel stb. vagy hogy csak tartja a tempót, néha besorol, aztán egyből kisorol, miközben szól a magnó. A kocsi meg azért van, hogy menjen.
Igen. Ha Budapestről indulsz este 6-7kor akkor Macedoniaban álmos leszel mert akkor jön fel a nap. Az durva.
Ha reggel indulsz sokkal lazább bár a szerb városon atverekedni durva de ha nem az elkerülot használod akkor jobban jársz. A határ az durva lesz mindenhol.
Kb ennyi a tapasztalat , többször megjártam már, úgy hogy max tankolni és pisilni állok meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!