B kategóriás jogosítvánnyal 7LE de 50cm3 motort vezethetnék?
Teljesítménymegkötés (4kW, ami kb. 5,36LE) csak elektromos járműnél van. Olyan segédmotoros kerékpárt vezethetsz, aminek a tervezési végsebessége nem több, mint 45, meg max. 50cc, de utóbbi ugye megvan.
Hozzátenném, B jogosítvánnyal fogalmad sincs a kétkerekű járművekről, hiába vagy feljogosítva arra, hogy elszórakozz a Babettával az út szélén.
"A robogóhoz képest egy váltós motor egy hajszálnyival nehezebb"
Hajszálnyival? Nekem,neked nem okoz gondott, de én most is ledöbbenek,hogy már külön szedték a manuális és automata váltós jogsikat kocsinál és segédmotornál is , szóval vannak akik ehhez is bénák. Egyébként évekkel ezelőtt oktatói szinten szó volt róla, hogy kiveszik a B-ből az AM kategóriát, mert törték össze magukat az emberek, nem véletlenül szigorították már meg az AM rutint is, és nem csak egy light szlalomozás van mint nekem annó 1989-ben. Azt pedig,hogy kivennék az AM-et, azt az egyik kolléganő mesélte, akinek féje oktató. De ez évekkel ezelőtt volt, és végül meghagyták.
#3 "külön szedték a manuális és automata váltós jogsikat kocsinál és segédmotornál is , szóval vannak akik ehhez is bénák"
Azért nem gondolom hogy ez ide releváns, mert ez a megkülönböztetés pont azért van, mert aki automatán tanul vezetni, az nyilván nem tud kuplungot kezelni. De ha kézi váltóssal szerzett B jogsit, akkor az tud, azt a tudást pedig át lehet ültetni motorra.
#5 A féken én is agyaltam, mert a nagymotor jogsi előtt többezer kilométert bicajoztam, és a rutinpályán ösztönösen olyan szépen berántottam az elsöféket (ami ugye bicajon a hatsó)az elrontott megfordulásnál,hogy borult is a motor
Szóval rohadtul nem elég a bicajos tudás. Meg a váltás se olyan egyszerü mint egyesek gondolnák. Nem lehet azt 1km-alatt megtanulni.
Üdv:3
#7 Én nem személyeskedtem, csak van egy stílusom, ha annak vetted, elnézést.
De hát a hülyeségre valahogy reagálni kell, ne mondd már nekem, hogy annyi, mint biciklizni... Megannyi embert ismerek, aki az egész életét végigmotorozta Simsonon, MZ-n, amikor lett pénze, végre lett szép nagy motorja, befizette a család egy normális tréningre, ahol kiderült, hogy semmit nem tud, cserébe tele van rossz beidegződéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!