Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért alakult ki ez az általán...

Miért alakult ki ez az általános kép a motorosokrol a csak autóval közlekedők nagy hányadában?

Figyelt kérdés
Egy csomó autós azt hiszi hogy a motorral közlekedők veszélyeztetik őket (az autóban). Pedig ez egyáltalán nincs így, mivel az ütközésekben többnyire vétlenek és könnyebben sérülnek a motorosok, a rendőrség is arra kéri az autóvezetőket, hogy még jobban figyeljenek a kétkerekűekre. A korábbi évek statisztikái alapján ugyanis az autós-motoros karambolok 70-75 százalékában vétlenek a motorosok. Napjaink számai is: évente 1300-1400 motoros sérül meg közlekedési balesetben, de csak 230-250 esetben ütközik vétkes motorkerékpár másik járművel.
2023. máj. 27. 08:59
1 2 3
 21/28 anonim válasza:

OK. És ha ő menne a böribe, de ahelyett a temetőbe megy, akkor beljebb vagyunk? Jobb lesz nekem? Az életre szóló lelkifurdalás, a sokk itt marad, akkor is ha vétlen vagyok. De ez egy borzalmas téma... csak azt akarom érzékeltetni, hogy szerintem jogos a pánik a részemről vagy bármilyen autós részéről amikor éles helyzetben, a semmiből előkerül és elzúg mellettem, vagy a szembejövő és köztem egy motoros.

Ugyanígy vagyok a bringásokkal is, nyílván lehet szabályosan is közúton tekerni (az más kérdés hogy a motorosoknál is kevésbé tartják be), de biztos, hogy muszáj? Van egy vicceskedő kifejezés: "öngyilkosjelölt", csakhogy itt másik ember van a volán mögött is...

2023. máj. 27. 20:24
 22/28 A kérdező kommentje:

Én értem az aggodalmad, sőt talán még jó is hogy te legalább érzékeled mennyivel veszélyesebb motoron ülni mint autóval közlekedni. Ettől még motorral is fognak közlekedni és kerékpárral is meg rollerrel is meg gyalog is.

A szabályok betartásáról csak annyit hogy nézd meg a KSH adatokat arról hány motorkerékpár-autó balesetben volt a motoros szabályköveto.

Segítek: autóval többször voltam vétkesek. Hidd el hogy a motorosok úgy általában jobban ismerik a szabályokat hiszen egy apró hiba is az életükbe kerülhet. Az a te szubjektív véleményed hogy veszélyesnek találod ahogy közlekednek. Sokan már a hangjától megijednek ahogy elmegy mellettük.

2023. máj. 27. 20:38
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Szóval, ha mindeki tartaná a sebességet és picit jobban figyelne, nem lenne ennyi baleset.
2023. máj. 27. 20:47
 24/28 A kérdező kommentje:

"Szóval, ha mindeki tartaná a sebességet és picit jobban figyelne, nem lenne ennyi baleset"

Ez minden bizonnyal így van.

2023. máj. 27. 21:04
 25/28 anonim ***** válasza:
77%

" mivel az ütközésekben többnyire vétlenek "

Na ez az ami már nem igaz!!!

2023. máj. 27. 21:33
 26/28 A kérdező kommentje:

"Na ez az ami már nem igaz!!!"

Mire alapozod ezt 3 felkiáltó jellel?

2023. máj. 27. 22:58
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ha motorossal teszed ezt akkor jobb esetben mentő stb rosszabb esetben elpatkol."

Na igen pont ez a probléma. Koccanásos baleset maximum kellemetlenséggel jár, még csak rendőrt sem kell hívni, intézi a biztosító.

Ellenben ha a motoros megsérül vagy "elpatkol" akkor onnantól vizsgálják a büntetőjogi felelősséged is és sokkal súlyosabb következményei lehetnek mint a szimpla anyagi kár.

2023. máj. 28. 01:02
 28/28 anonim ***** válasza:

A legtöbb autós életében nem motorozott, így nem is tudja, hogy milyen.

A motor - általában - gyorsabb, fürgébb, mint az autó.

Ennek a másik oldala, hogy nagyon sok autós lebecsüli a motor teljesítményét és képességét, (mivel nem is ért hozzá), így meglepődik, amikor a motoros egyszere csak ott terem az autós mellett, pedig még "messze volt az előbb". Csak akkor már késő...

Na ebből van a karambol....

2023. júl. 11. 18:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!