Miért alakult ki ez az általános kép a motorosokrol a csak autóval közlekedők nagy hányadában?
#10 Nem ezért mennek gyorsabban :D
De mondom, semmi bajom nincs vele, de inkább a saját élvezetükre mennek gyorsabban :D
"Emiatt mennek gyorsabban motorral mint az átlag mivel így biztonságosabb."
szerintem ilyesmik miatt alakulhatott ki az a bizonyos kép.
"Nem ezért mennek gyorsabban :D"
Rosszul fogalmaztam. Nem CSAK ezért mennek gyorsabban. De ha nekem nem hiszed el nyugodtan kérdezz meg más motorost ugyan ezt fogja mondani hogy nem fasza ha autóval megelőzik.
"Én csak azt nem értem, hogy miért nem autó pályán nyomják neki. Nincs szembe jövő és nem valószínű, hogy ott kiugrik elé valami. Amikor nagyon hézagos a pálya ott nyomom a kocsinak 180ig."
Mert abban semmi élmény nincsen. És itt most nem is feltétlen a sebesség re kell gondolni. Végtelenül unalmas egy autópályán ugyanazon sebességgel egyenesen végig menni kanyar nélkül, látvány nélkül. Inkább egy kanyargós főútvonalon megyek 70 el mint autó pályán akármennyivel.
"szerintem ilyesmik miatt alakulhatott ki az a bizonyos kép."
Igen lehet csak mint ahogy levezettem ez nem rossz indulatból van vagy mert motorral mindenkivel is versenyezni akarnak hanem biztonsági okai vannak.
Addig oké, hogy fizikailag a motoros sérülhet nagyobbat. Ettől még az autósnak is ugyanúgy tönkremehet a kocsija, élete, egészsége, járhat bíróságra. Lehet, hogy jogilag ő a felelős miközben a másik fél is felelőtlenül közlekedett.
Ettől függetlenül egyáltalán nincs az a amiről a kérdés szól.
7-es: ezt alátámasztom. Ahogy autópályán is a 130 a max és nem a min.
Mondjuk nem szeretnék szlovén rendőrrel találkozni... :D
Kérdező: azért alakult ki a kép mert veszélyeztetnek! Ha alám kerül egy, akár vétlenül, akár nem, szerinted ki megy a böribe?
"Kérdező: azért alakult ki a kép mert veszélyeztetnek! Ha alám kerül egy, akár vétlenül, akár nem, szerinted ki megy a böribe?"
Erre a kérdésre az a válasz hogy ez attól függ...
Hogy ki kit veszélyeztetett.
Emiatt ez egy állító kérdés amit most felteszel, a konkrét megtörtént eset részleteit figyelmen kívül hagyva. Lemosva magadról a felelősséget. Ami ugyan úgy fennáll ha egy másik autóval lesz baleseted és abban az esetben is ha egy motorossal csak utóbbi esetben súlyosabbak a következmények már kis sebességnél is.
Mintha kB azzal lenne a bajod hogy egy motoros sérülékenyebb.
Igen, ha másik kocsival koccansz mert figyelmetlen voltál akkor max egy biztosítós papírt kitöltötök és mindenki megy a dolgára. Ha motorossal teszed ezt akkor jobb esetben mentő stb rosszabb esetben elpatkol.
Az a megoldás hogy akkor "kerüljön csak alád" ha ő volt a hibás és te voltál a szabály követő vétlen. Ebben az esetben természetesen nem fogsz börtönbe menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!