Benzin vagy dízel?
Napi átlag 10 km tennék meg vele illetve havonta egy 1500 km utat. A napi útvonalon több dombot (akár 15-20% emelkedéssel) kéne megmásznia.
Szóval a kérdés adott, milyen hátrányai ,illetve előnyei vannak a két motornak? Melyik lenne költséghatékonyabb erre a használatra?
A költsegekről annyit, hogy en most cseréltem 2.0 (110 le, 250Nm) D4d-ről 1.6 szívó benzinre (132 le, 160Nm).
Varosban kb ugyan az a fogyasztás, orszagúton 1l többlet, palyán 1.5l a plusz.
Mivel a napi 150km-es ingazasomnak vege lett, es napi 10-15km a táv mar csak ezert leptem meg a valtast.
Arra figyelj szerintem, hogy a nagy távok miatt amit menni fogsz mindenképpen 6-os manualis valtó legyen a benzinesben, különben sokkal nagyobb lesz a difi üaban. (nyilvan ha automata akkor ott is a több fokozat csak jobb, de abban komoly tapasztalatom nincs)
Éves szinten 20.000 km alatt nincs értelme a dízelnek.
Ha csak napi pár km-t megyünk vele akkor sincs (nehezebben melegedő motor, folytonos hideg járat)
Dízel annak ideális aki napi szinten autópályázik, ott megéri, ha megvan a kellő táv.
Pl egy dízelben sokkal több az alkatrész ezáltal az esély is, hogy valami könyebben elromlik a motortérben (nagynyomású, porlasztó csúcsok stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!