Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tönkrement az akkumulátor?

Tönkrement az akkumulátor?

Figyelt kérdés

2022. December 1-jén vásároltam az autómba egy Varta blue dynamic akkumulátort.

A napokban lemerült.

Őszintén én merítettem le.

De úgy néz ki nem akar tölteni.

Lehet hogy bekrepált?

Előre is köszönöm.

2023. máj. 26. 12:10
 1/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
54%
Mivel merítetted le? Mivel akarod tölteni?
2023. máj. 26. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Mélykisülésből nem feltámasztható az ólom akkumulátor. Papíron kb. 10V-ig merülhet le, a valóságban még 9V körül is van rá esély, de az alatt tuti kuka az akksi.
2023. máj. 26. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Varta indító akkumulátorok sajnos nem a legtartósabbak. Ha teljesen lemerítetted akkor 1-2 alkalommal még lehet bele életet lehelni, de a töltő sem mindegy. Ezek a modern töltők amik tele vannak védelemmel egy indító akkut 8-10 volt környékén már nem fognak tölteni mert vagy 6 voltosnak érzékeli a töltő és azt érzékeli hogy fel van töltve, vagy hibásnak ítéli meg az akkumulátort és biztonság miatt nem tölti.

Ha van régi típusú töltőd akkor azzal próbáld meg. Ha nincs akkor egy 12 voltos tápegységgel vagy egy másik akkuval megkell bikázni (polarításokra nagyon figyelj) Ha a bikázásnál megvan a 12 voltos kapocsfeszültség akkor a töltőt gyorsan rácsatlakoztatod és jó eséllyel elfogja kezdeni tölteni. Akkor érdemes figyelni egy ideig hogy alakul nincs-e probléma vagy valami, aztán hagyni kell hogy végezze a dolgát. Ha teljesen feltöltött akkor sűrűn érdemes rámérni hogy megfelelő-e a töltöttség, nem-e csökken gyorsan stb... Meg nem árt csepptöltésen hagyni órákig hogy tartsa a feszültséget, aztán levenni és figyelni mennyire merül 1 nap alatt úgy hogy nincs rákötve semmi.

2023. máj. 26. 12:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Ékezetes billentyűzet.

Sokáig szólt benne a zene. Aztán még volt egy-két ráindítás, persze távot nem mentem vele, csak arrébb gurultam. Aztán itt hagytam 1 hétre.

2,1V-ot mutatott a töltő el sem kezdte tölteni erorrt jelzett. Aztán kínlódás árán elkezdte tölteni, de ma egész nap rajta volt és még mindig csak villog és egy vonás van rajta.

12,3-4 voltot mutat most töltés közben a töltő.

Tehát újfajta töltővel töltöm.

Sajnos a régiek tönkrementek.

2023. máj. 26. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Bikázz rá másik autóról hátha életrekap. Ha nem, akkor sajna az kuka.
2023. máj. 26. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2.1V-ról? Abszolút esélytelen. Kuka.
2023. máj. 26. 16:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Vedd le a töltőről. Várj 30-60 percet és mérj rá multiméterrel, hogy hány volt van benne.

Jó eséllyel 10 körül lesz... viheted a méh telepre, kapsz érte pár ezret.

2023. máj. 26. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Másik töltővel próbáld meg ami butább, az biztos nyom bele valamit aztán autóban ki kell próbálni.

És amúgy garanciád is van rád, küldd vissza.

2023. máj. 26. 20:55
 9/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Én is bepróbálkoznék a garanciával.
2023. máj. 26. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

Édes istenem miket olvasok...

A "buta" töltő nem áll az egyetemes tudományok fölött. Ezeknél az ólom akkumulátoroknál ilyen alacsony feszültségen leáll a kémiai folyamat és nem lehet azt újraindítani. Nem a modern töltő az, ami nem szeretné megpróbálni. A régi töltő nem tudja mágikusan megváltoztatni a törvényeket. Kb. annyit ér, mint imádkozni bármelyik istenhez, hogy működjön: semmit.

Garancia pedig nincs, nem is értem honnan gondoljátok ti ezt. Egy autó akkumulátor kizárólag akkor merülhet le ennyire, ha a felhasználó hibázott. Nem tudom mennyire értitek, leírom még egyszer: A FELHASZNÁLÓ HIBÁZOTT! Mégis mire szeretnétek garanciát?

2023. máj. 27. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!