Töltésre pezsgő akkumulátor, nagy baj lehet? Tönkrement?
Elkezdtem tölteni a kocsiban az akksit 3-4 Ah-al és arra lettem figyelmes, hogy ppár másodperc után elkezdett pezsegni. Igazából nem régi akksi, de mostanában rengeteget volt indítózva róla főleg kis távolságokra.
Gondoltam feltöltöm a régi töltőmmel amin csak az ampert tudom beállítani, mást nem. Egyébként 6-12V tud tölteni.
Most rátettem töltés közben egy mérő műszert ami azt mutatta, hogy több mint 15 volttal töltötte ami ugye már káros. Kb nem volt fent egy egész percet.
Ez egy Varta 63Ah akksi. Nagy baja lehet ennyiből?
Ezután a malőr után egyébként indult az autó rendesen, pöccre. Többet nem teszem rá ezt a töltőt az tuti.
Kérlek segítsetek, mert bevallom nőként itt ki is merül a tudásom!
Nagyon szépen köszönöm! Nézzétek el az értetlenségemet, de nagyon beijedtem, hogy valami hülyeséget csináltam. Igazából tudom, azt csináltam, de nagyon meglepett a dolog.
Mindenkinek megy a zöld kéz, legyen szép vasárnap délutánotok! :)
Kettesnek irgalmatlan sok pirosat, mindenkitől. Kösz...
"Semmi baja nem lesz. Az autó generátora is 14-16 volttal tölti. Az amper ne legyen nagy. Az a lényeg. Ha pezseg az azt jelenti, hogy fel van töltve az akkuumlátor."
Elemezzük tételesen a hülyeséget:
Az autó generátora is 14-16 volttal tölti.
Nem tölti, kedves szakártó, nem tölti. A generátor feszültségszabályzója 14,2-14,4 volt közötti feszültséget állít be. A terheléstől és a fordulatszámtól függ, hogy a generátor tudja-e ezt tartani. 14 volt alatt már a forgórész maximális gerjesztést kap, és tölt amennyivel tud.
Az amper ne legyen nagy. Az a lényeg.
Nem, nem az a lényeg. Az áramerősség lehet nagy, ha a feszültség nem haladja meg a 14,4 voltot. A generátor is tölthet egy 45-50 Ah kapacitású akkut akár 60 amperrel is, ha le van merülve. Ahogy töltődik, úgy fog csökkenni az áramerősség.
Ne akarjon információkat és tudást megosztani az, aki maga sincs ennek birtokában. Az ilyen ember azt hiszi, hogy az észt osztották a legigazságosabban, mert neki jutott a legtöbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!