Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen 50ccm motort vegyek...

Milyen 50ccm motort vegyek elsőnek?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy kis motort ha meglesz a jogsim, szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi.

A robogók nem igazán jönnek be, inkább a Simson s51 és néhány Pannónia formaterve tetszik igazán. A keretem 500.000Ft, ezért nyilván a Simsonon töröm a fejem (arról azt is tudom hogy könnyen szét lehet szerelni, én pedig eleve kicsit át szeretném majd festeni).

Nem lenne napi használatban, suliba/munkába járósnak használnám a jóidőben, meg hétvégén túrázgatnék vele a közelben.

Nem igazán ismerem a márkákat, szóval milyen motorokat javasoltok nekem?

2023. máj. 23. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a Simsont, drága, utángyártott kínai sz*r alkatrészek vannak hozzá, többet fogod szerelni, mint menni vele. A 2020-as éveket írjuk. Ennyiből bőven tudsz venni és rendbe tenni egy normális 50 köbcentis Hondát, Yamahát, Suzukit. Értem én, hogy ez a formaterv tetszik, meg azt is, hogy 50 köbcentinél nem annyi a választék, de inkább ne utáld meg a motorozást egy széthulló Simsonnal, majd lesz szép, neked tetsző normális motorod, amikor nagyobb kategóriájú jogsid lesz.
2023. máj. 23. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzből már olyan motort veszel, ami fényévekre van a Simsontól.

Enduro és SM: Yamaha DT, Aprilia RX, CPI Sm, Rieju RR50 és MRX, Derbi Senda

Sport: Aprilia RS, Yamaha TZR, Rieju RS1 és RS2, Derbi GPR, Cagiva Prima

2023. máj. 23. 16:24
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a Simson ezek szerint felejtős (pedig nem lenne rossz gép játszósnak de most hogy felment az ára egyáltalán nem megérős).

Nézegetem az írt típusokat, a Sport forma lesz szerintem az én világom ebből a kettőből, gondolom ilyen klasszikus “vintage” formákat már nem igen lehet találni ebből a keretből ami 50-es.

2023. máj. 23. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 Igen, ami 50cc és nem robogó, az többnyire sportos forma, nincs nagy választék. De fiatalon megtanulni közlekedni, amíg nem vagy elég idős nagyobb kategóriához teljesen élhető, azért nem annyira kényelmetlen egy 50 köbcentis sportos üléshelyzetű motor, mint pl. egy ezres sportmotor az ezres túrasporthoz, nakedhez képest. Simson tényleg csak akkor éri meg, ha apádnak-nagyapádnak ott van a garázsban és nincs szétesve.
2023. máj. 23. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami “vintage” kinézetű, de nagyon ritka: Suzuki RG50, Derbi Fenix.
2023. máj. 24. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!