Milyen motort vegyek elsőnek?
Nem rosszból mondom, de először tudd mit akarsz:c
Így nem tudok segíteni... teljesen passz...
#3-as vagyok:
számomra nem :) Én is most kezdem a motorozást, 0 tapasztalattal, de szinte biztos vagyok benne, hogy nekem az A2 elég lesz. Ha mégsem, hát még tudok A-ra menni. De most nem fizetek ki +50e-t azért, hogy majd talán egyszer valamikor szükségem lesz rá.
Bátyám is egyből korlátlanra ment, letehető (volt. Mostanra nehezedett, tapasztalat nélkül a mostani A korlátlan az nehezebb lett). Csak utána ne egyből 6-7-800 köbcentis motort vegyél.
Miután még nem tudod te sem pontosan, mit szeretnél, ezért első motornak valami 250-es mindenest ajánlanék. Honda CBF250, Yamaha YBR250, vagy a modernebbek közül a Yamaha MT-03, Kawasaki Z300, Suzuki GSF 250 Bandit, GW250 inazuma, ilyesmi.
Ezekkel 2-3 év aktív használat és néhány vezetéstechnikai képzés mellett tudsz annyi rutint, tapasztalatot szerezni, hogy tudj váltani nagyobb sport-túrára, ha az az irány tetszik, vagy egyéb stílusra.
Szerintem először ne vmi nagyobb motort vegyél (500 cc+). Ezt úgy mondom, hogy 6 éve motorozom és próbáltam már elég sok motort, néhány robogót 110 és 1301 cc között. Jelenleg egy 900-as meg 300-as motorom van. A 300-as sokkal nagyobb élvezetet tud okozni, miközben sokkal biztonságosabb marad, nagyon hasznos alapokat tanít.
A baj az, hogy a forint gyengélkedése meg a covid határzárása miatt eléggé felmentek az árak az utóbbi 1-2 évben, azaz 7-800 ezerért nem kapsz sokkal újabb / nagyobb motort. Viszont egy használt kisebb motor befektetés is, laig veszteségesen eladod majd pár év múlva és addig tudsz még gyűjteni mellé bőven, amennyit akarsz, rádobod a régi motorod árára, és veszel belőle nagyobbat, jobbat, újabbat.
#6-os:
és ha minder vissza áll régi formájában, várható, hogy a használt motor árak csökkennek valamelyest?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!