Ha zárbetétet cserélek a gyújtáskapcsolónál, akkor a hozzá kapott kulcsok indítani fogják az autót vagy taníttatni kell a kulcsokat?
2003-as Opel Agila
Cserélni szeretnék zárbetétet a gyújtáskapcsolónál.
Adnak hozzá 2db. kulcsot, de nem tudom, hogy ezek indítani fogják-e a kocsit rátanítás nélkül, mert a gyári kulcsomban van immo chip.
"ezek indítani fogják-e a kocsit rátanítás nélkül"
Nem fogják. Az elektronika a régi kulcsban levő immo csip által sugárzott kódot várja el.
Az egyik lehetőség szétszedni a kulcsokat és átrakni az immo csipeket.
Vagy pl. Fordnál (nekem az van) a két régi kulccsal további immo csipeket lehet engedélyeztetni. Ha az Opelnél is van ilyen lehetőség, akkor meg lehet trükközni az engedélyeztetést házilag is.
Egyébként amikor sokat áll a napon a kocsi, akkor indításkor nagyon a végállásban kezdi el pörgetni a motort a kulcs.
Lehet maga a gyújtáskapcsoló is cserés már? Mert akkor megveszem azt is.
De még az is lehet, hogy 4300 Ft-ért a két kulcsban nincs is immo csip. És eleve úgy képzeltér, hogy a user majd átrakja.
Vagy ha van és csak a szervizig akarsz eljutni, akkor megteheted, hogy alufóliába burkolod az új kulcs fejét és mellérakod egy kulcskarikára a régi kulcsot. Vagy felragasztod a gyujtáskapcsoló közelébe.
"Lehet maga a gyújtáskapcsoló is cserés már?"
Elképzelhető, hogy azon kopott el valami pöcök vagy a belsejében levő réz érintkező. De ha veszel azt is, az sem oldja meg az immo problémát. Mert az engedélyezett kódokat valamelyik kompjuter tárolja.
Igen elsőre inkább csak gyújtáskapcsolót cserélek.
Aztán meglátom hogyan indít a kulcs nagy melegben.
Ha marad a hiba megyek tovább egy zárbetét cserével vagy egy kulcsmásolással, mert elég kopott sz*r már a kulcs és csak egy darabot kaptam hozzá a kereskedésben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!