Milyen kocsi éri meg jobban?
Gondolkodom, milyen kocsi éri meg jobban. Évi max 10 ezer km-t megyek, azt is leginkább városban, de nyáron hétvégenként elmegyünk egynapos kiruccanásokra és évi egy-két alkalommal hosszabb utakra is. Ketten vagyunk, gyerek nincs, szóval a kocsi mérete nem olyan lényeges. Vajon mivel járnék jobban hosszútávon?
- Maradjak a jelenlegi, alacsony fogyasztású kis benzines kocsimnál?
- Vegyek egy teljesen elektromosat? Városba tökéletes, de hosszabb utaknál problémás lehet.
- Esetleg egy plug-in hibrid, ami városban elszaladgál villannyal, hosszabb útra meg ott a benzinmotor?
Az üzemanyag/áram költségét és a karbantartást tekintve mi lenne vajon a jobb? Persze tudom, hogy a kocsi ára se mindegy, de az úgyis eloszlik hosszú távon.
Garázs van, ahol tölteni tudom a kocsit, de csak 10A-es 230V van, szóval ott lassú lenne a töltés. És ezen változtatni nem tudok, mert csak bérlem a garázst.
Az a baj hogy mi éri meg jobban az a számok alapján dönthető el, de konkrétumot nem mondtál.
Itt valakinek a plug in hybridet évi 10e km-re számoltam 2/3ad villanyos használattal 300e Ft körüli nyereség hozható .
Ez pontosan 2m Ft kamata állampapírban, tehát ha 2 M ft-nal kevesebbet kell a jelenlegi autódra rafizetni akkor nyereséges, ha többet akkor veszteséges.
Az autók értékvesztéset is kell nézni meg a költségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!