Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudhatom vagy érezhetem...

Hogy tudhatom vagy érezhetem jobban, hogy hol a kocsi hátulja és eleje?

Figyelt kérdés

Vezetni tanulok és az a problémám, hogy egyszerűen nem érzem hol van a kocsinak az eleje meg hátulja, illetve a jobb oldala, pl amikor párhuzamosan előre be kéne parkolnom nem tudom meddig mehetek előre a patkáig, mert fogalmam nincs hol van a kocsi jobb oldalo eleje éppen és mindig az a vége, hogy messze leszek tőle. Illetve, ha le kell húzódnom az út szélére, akkor ugyanez a problémám, nem húzódok eléggé le, mert annyira félek, hogy a patkának megyek.

Amikor tolatok például ugyanez a gondom, nem tudom hol van a kocsi hátulja, egyszerűen nem tudom mihez viszonyítsak és mindenki azt mondja csak, hogy ezt érezni kell.

Vagy mikor tolatok párhuzamos hátrafele parkolásnál ott sem tudom mennyire van még messze a mögöttem lévő kocsi eleje. Félek, hogy nekimegyek. Hátranézek nyilván, de nem tudom meddig mehetek még, már mikor hátranézek és tök messze vagyok is úgy látom, hogy már ott vagyok a mási kocsi előtt 2 centire, pedig még nagyon nem. Oké tudom ott az oktató, ő nem fogja hagyni, hogy neki menjek, de miután meglesz a jogsim akkor már egyedül kell ezt tudnom.

Tudtok valami tanácsot vagy valami támpontot esetleg, ami kicsit segítene?

2021. júl. 31. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Gyakorolni kell és majd ráérzel.
2021. júl. 31. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki egy üres parkolóba, állíts fel pár pet palackot és próbálj minél közelebb állni hozzájuk.
2021. júl. 31. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 éve vezetek napi szinten, de fogalmam sincs, hogy hol van az autó hátulja. Az elejét érzem, úgyhogy csak merőlegesen előre parkolok, ritkán párhuzamosan előre inkább több helyet hagyva a padkától. De gyakorlással szerintem lehet fejleszteni valamennyire, bár gondolom számít a térlátás meg az egyéni képességek is.
2021. júl. 31. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Van lehetőséged gyakorolni ?

Én 6-7 évig nem éreztem semmit, amíg egy kizárólag oldal tükrös teherautóval nem kellett közlekednem, amiben nem volt radar. Ha megtanulsz oldalsó tukrokkel parkolni, amik nem torzitanak, akkor nyert ügyed van. A hátra fordulás, középső tükör miatt zavarodsz össze.

Másik trükk, hogy ne azt figyeld, hogy a kocsi hátulja hol van, hanem a te mozgásodat a térben.

2021. júl. 31. 21:12
 5/6 krwkco ***** válasza:

"Amikor tolatok például ugyanez a gondom, nem tudom hol van a kocsi hátulja,"

Állj be a másik elé 10 centire. Óvatosan, akár több lépésben, közben kiszállva. Ülj vissza, nézz hátra és jegyezd meg a látványt. Ha négyajtóson gyakorolsz, akkor a csomagtartó élére figyelj. Ha csapott hátúval akkor azt jegyezd meg, hogy milyen messze van az ablak szélétől a másik autó. Persze más lesz a látvány egy hosszú, lapos orrú autónál, mint egy SUV-nál. De a látvány a kiindulópont, mindenki úgy csinálja. (Akinek nincs tolatássegítője.)

2021. júl. 31. 21:53
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Én 40 éve csak úgy ülök be, hogy előtte meggyőződök, hol az eleje, és hol a hátulja.
2021. aug. 1. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!