Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A tuningolás az legális...

A tuningolás az legális motorkerékpáron?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de arra vagyok kíváncsi hogy pl ha egy motorblokk fel van újítva de nagyobb henger van rátéve mint a gyári, egy másik dugattyúval és másik karburátorral amitől szintén erősebb lenne a gép az legálisnak számít? Ha rendszámos kerékpár és a vezetőnek A korlátlan vezetői engedélye van így kérdezem.
2023. máj. 4. 11:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, mert az így tuningolt motor már nem az ami a forgalmiban van.
2023. máj. 4. 12:18
 2/11 anonim ***** válasza:

A hengerűrtartalom benne van a forgalmiban, annak a változtatása akkor legális ha utána elviszed valami bizonylattal a sóhivatalba.

A karbi vagy pl a kipufogó nincs benne a műszakiban, azt úgy változtatod ahogy akarod senkit sem érdekel amíg nem szegsz vele másik szabályt (pl kipufogónál a hangerősség)

Más kérdés, hogy míg egy simsonnál sokszor könnyen megállapítható, hogy nagyobb a hengerűrtartalma mint a gyári, egy nagymotornál jó eséllyel a kutya nem venné észre.

Megint másik kérdés, hogy mi értelme lenne mindennek.

2023. máj. 4. 12:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát kérdés hogy mitől ugyanaz a motor? A forgalmiban a motor szám-kód van megadva. Az ugyan az mivel az nem változik, nem kell kicserelni a motort hanem a benne lévő mozgó alkatrészek vannak kicserélve a gyárinal nagyobb tűrésű alkatrészekre.
2023. máj. 4. 12:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a henger űrtartalom változik az nem legális, de ha úgy lesz nagyobb teljesítményű hogy a henger űrtartalom ugyan akkora marad azzal nincs gond?

"Megint másik kérdés, hogy mi értelme lenne mindennek."

Ez egy elméleti kerdés, nem egy konkrét típus aminél lenne értelme azon polemizalgatni hogy van e értelme vagy nincsen.

2023. máj. 4. 12:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesítmény is szerepel a forgalmiban...
2023. máj. 4. 12:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem sikerült felfognod... a teljesítmény is szerepel a forgalmiban.
2023. máj. 4. 12:36
 7/11 A kérdező kommentje:

Most ezt nem fordítva kellett volna írnod?

Tudod mondjuk úgy hogy először felhívod rá a figyelmem hogy a teljesítmény is szerepel a forgalmiban.. Aztán erre valamit írok amiből kiderül hogy nem értettem. És csak ezek után kellett volna írnod hogy "Nem sikerült felfognom"

Úgy jó lett volna, de így nagyon átjön hogy türelmetlen vagy és meg sem várod hogy rendesen ne értsem hanem ideje korán leszel arrogáns. Ez így nagyon gyenge. Te leírod az infót és utána egyből az oltást is 🤣🤣.

2023. máj. 4. 14:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Miért te még nem láttál forgalmit? Nem csak arról van szó, hogy én türelmetlen és arrogáns vagyok hanem arról is hogy te meg hülye. Ebből a kettőből következik a válaszom.
2023. máj. 4. 20:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Te ember... Te írtad le hogy az is számít majd az arra való választ nem meg várva flegmáskodsz és számon kéred hogy nem fogtam fel, azt amit utoljára írtál. Erre mondom azt hogy csak a frusztráltságodat vezeted le egy vadidegen emberen.

De egyébként szerintem így ebben még csak igazad sincsen teljesen, mivel a teljesítmény lehet több is mint a gyári mivel maga a mérési szabvány sem mindegy és elég valószerűtlen lenne hogy elveszik valakinek a forgalmiját azért mert 70kw helyett 71 et mutatott a tesztpad. Szeritnem ez így konkrétan nincsen meghatározva inkább a be épített alkatrészek a mérvadóak és hogy azoknak a dokumentációi megfelelőek e.

De ha tevédek nyugodtan villantsd a tudásodat.

2023. máj. 5. 06:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezt nemnek veszem...
2023. máj. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!