Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi időbe telik másik...

Mennyi időbe telik másik autóra átszokni?

Figyelt kérdés

sziasztok!

50órával de sikeresen levizsgáztam. imádtam a vezetési óráimat, hiányzik is rendesen:D. Egy suzuki sx4esen tanultam vezetni, benzinesen, és velem úgy tanította az oktatóm hogy gázt csak akkor adjak mikor a kuplungot már teljesen felengedtem, és bármilyen emelkedő is volt, sosem fulladt le. Most viszont próbálom megszokni az itthoni g astrámat, de a joistenert sem megy, vagy lefullad, vagy rángat, vagy 5perc mire elindulok, nagyobb kapukijaron vagy 4.probalkozas mire feljutok:'D Mert ugye gáz kell, talán sik terepen ha elindul gáz nélkül, de ha már picit is emelkedik akkor hagyjuk is.. Elveszi teljesen a figyelmem a forgalmtól is, folyton lesem a fordulatszámmérőt, ráadásul olyan halk a motor hogy se nem hallom se nem érzem hogy egyeltalán adok e gázt vagy fog e a kuplung xD. És mivel 50órát vezettem más technikával így fogalmam sincs mikor tudok vajon ráérezni erre, mert így nagyon elment a motivàcióm az egésztől, már most azon gondolkozom egyszer veszek egy ugyanolyan suzukit ugy megszerettem.😂 Nektek mennyi időbe telt megszokni az otthoni autót? Sok gyakorlás és lehet ez is simán fog menni?

2023. máj. 2. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Nyugi még nincs rutin. Amikor már van kb fel óra az átszokás. Inkább a méretbeli különbségeket nehezebb megszokni.
2023. máj. 2. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Gyakorold otthon vagy forgalommentes helyen az elindulást, menni fog az. Azért így tanította, hogy minél kevésbé koptasd a kuplungot, mert nem olcsó egy kuplungcsere. A jó elindulás mindig egy kisebb gázadással kezdődik. Kezdésnek 1500-as fordulaton tanuld meg megtartani a gázt egyhelyben, érezd meg, mennyire kell nyomni a gázt hozzá. Ha ez már könnyen megy, akkor ugyanez, csak engedd rá szépen lassan a kuplungot. Sok gyakorlás, és menni fog.
2023. máj. 2. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez rutinnal jön meg. A fordulatszámmerőt max egy pillantasra méltasdd, többre nem érdemes. Ezt érezni kell. Menni fog, csak engedd el a berögződéseket.
2023. máj. 2. 19:10
 4/6 A kérdező kommentje:
megpróbálom gyakrolni még, az is érdekes hogy az astra az 1est szinte mar csak akkor hajlandó bevenni ha már majdnem megállt, a suzuki azért már 20alatt is simán, így pl sima elsőbbségadás táblánál ahol eddig tanulokent legnagyobbrészt 1est kért az oktató, opellel mindig 2essel megyek aztán úgy meg pláne kell neki a gáz, pedig nekem minden szempontból jobb meg biztonságosabb is volt 1esbe megközelíteni
2023. máj. 2. 20:29
 5/6 A kérdező kommentje:
én mindig úgy hallottam hogy dízelesen nem szabad gázzal indulni, aztán mégis úgy tanítják egyesek, meg van aki benzinest gázzal tanitja, vagy van aki nélküle, nekem is azt mondta az oktató hogy kíméljük a kuplungot, azért nem adunk gázt, de az olyan autóknál amelyikek gáz nélkül nem is tudnak elindulni ott a kuplung nem bánja?:/
2023. máj. 2. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 Azért bánja a kuplung az oktatóautón, mert a tanuló túl nagy gázt ad, vagy nem tud egyszerre két lábára figyelni, hogy engedi fel szépen lassan a kuplungot és közben gázt is ad. A költsége csökkentése érdekében gáz nélkül tanítja. Viszont a megfelelő módszer az mindig egy kis gázzal indulás. Ha csak 1500-as fordulatot vagy kevesebbet kap a kuplung, akkor semmi baja nem lesz.
2023. máj. 2. 22:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!