Ha egy kereszteződésben mindketten balra kanyarodunk mi dönti el, hogy kis ív vagy nagy ív?
Tudtommal lehet így is meg úgy is, de mi a döntő?
Arra gondolok hogy h az el lehet menni úgy is balra h megkerüljük egymást a szembejövő balra kanyarodóval szóval jobbról haladunk el egymás mellett vagy balról...
pl. ennél a kereszteződésnél jól látszik h balról kerüli ki egymást a két balra kanyarodó... na ennél a kereszteződésnél már volt h jobbról kerültem a balra kanyarodót de volt h balról
Leginkább az dönt, hogyan reagálnak a közlekedők.
Véleményem szerint az a legjobb, ha nem keresztezitek egymás útját, +1 hibalehetőség kizárva, épp elég a többi közlekedőre figyelni.
Alapból szűkebb helyen nem is lehet bekanyarodni ha keresztezik egymás útját. Nagyobb helyeken meg megvan a veszélye, hogy a mögötted és a másik mögött érkező is behajt a kereszteződésbe, aztán jól elzárjátok egymás elől az utat.
Ha nagy területű a kereszteződés (pl. többsávos vagy osztott pályás útnál), akkor egymás mögött szokás, kisebb kereszteződésekben egymás előtt szokás.
A lényeg, hogy ugyanazt csináljátok.
Ez így van amikor szemből kanyarodok balra, figyelnem kell 3 sávra szembejövő ha kisívbe kanyarodnak az autóktól sehogy se lehet látni aki egyenesen halad át utána még ott a gyalogos is szal szörnyű.
Igazából napi szinten járok arra de már megszoktam h mindenki kisívbe megy ott, csak az egyiknap egy barom buszos majdnem nekem jött. Szituació: Én kisivben gyorsan beakartam venni a kanyart pont nem jött senki a buszos meg ki akart kerülni de már rég bekanyarodtam elé és jött rám szembe az idióta azt mutogatta h elsőbbség adás meg ilyenek, miközbe telizöld van és ő is balra kanyarodott... Valószínű mert buszsofőr felső hatalmat érezz magában aztán azt hiszi minden úgy van ahogy ő akarja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!