Gyertyahiba lehet?
Figyelt kérdés
indítottam volna reggel az autót,és 3.indításra indult csak be,és durrant mellè egy jó nagyot a kipufogó. olvasgattam a neten,és elvileg ha a gyujtógyertyák tönkremennek,akkor csinálhat ilyet. és ha olvastam több jelet is,és visszahondolva elég sokat tapsztaltam az elmúlt 1 hónapban. pl egyszer elindulás utàn úgy éreztem,mint ha ràngatott volna egy kicsit,de nem foglalkoztam vele,mert azt csak akkor csinálta egyszer,aztán párszor mint ha nagyon minimálisan az alapjárat leesett volna egy kicsit,főleg a mutatón làttam,és amit megfigyeltem,hogy nem úgy indult be mint sok más benzines autó,hogy ahogy elfordítja az ember a kulcsot màr indul is,hanem a kulcs elfordítás után volt egy minimális tekerés,kb 2-3mp,és úgy indult,de ezzel sem foglalkoztam,mert elvileg még ez is normális. létezik hogy ezek màr a gyertyahibára utaltak,és most adhatta meg magát az egyik teljesen,hogy most már így indul be? a másik kérdés,hogy milyen gyertyát ajánlotok?unixon kiválasztottam az autót,és kidobott sok màrkàt,3500-10 ezres darabàrig. oda van írva szinte az összes mellé,hogy gyàri minőség. akkor az azt jelenti,hogy mindegy hogy melyik árkategóriásat veszem,jó lesz bele?szeretném lehetőleg a legkevesebből megúszni,mert nem megyek sokat az autóval,és nem is tervezek vele sokáig,de azért még se a leggagyibb legyen,és ne csak 2 hétig bírja. seat leon 1.8t/2004/auq motorkód2023. máj. 1. 23:59
1/5 anonim 

válasza:

Gyújtás hiba vagy üzemanyagellátás vagy mind a kettő.
Gyertya, trafó, ü.a. szivattyú lehet halódik.
Nekem AUM-be undorítóan néztek ki a gyertyáim és semmi indítási vagy rángatási problémám nem volt.
Régen AUQ akkor rángatott amikor haldoklott a szivattyú
2/5 anonim 

válasza:

Ja igen, gyertya nekem NGK ment bele
3/5 anonim 

válasza:

A gyertyákat egy bizonyos lefutott Km szám után cserélni kellene,
elvileg 30 ezer körül. Amit írtál az lehet gyertya hiba, de érdemes lenne
megnézned a gyertyakábeleket is, könnyen lehet hogy cseréni kellene azokat is, hajlamos a gyertyára csuszó érintkezö a beégésre, át huz a szikra valahol. NGK elég jó megbízható minőség.
4/5 A kérdező kommentje:
mindenképp cserélni fogom most. abban tudtok segíteni,hogy kell e iridiumos gyertya?vagy milyen a gyàri előírt ehhez a motorhoz,azt hol talàlom?
2023. máj. 2. 11:05
5/5 anonim 

válasza:

Ezen az oldalon be irod a kocsi tipusát és kiadja az ajánlott gyertyákat
nem feltétlen kell iridiumos, mondjuk nem is éppen olcsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!