Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » V2 motor beindulhat, ha csak...

V2 motor beindulhat, ha csak az egyik henger müködik?

Figyelt kérdés
Eladtam a motorom, másnap pedig felháborodba írt a vevő, hogy átvertem, mert az egyik henger nem müködik. A hozzáértő ismerőse ezt úgy állapította meg, hogy az egyik kipufogó nem melegszik. Küldött egy videót is, hogy milyen rossz hangja van a motornak, de szerintem az normális, ugyanilyen volt mikor elvitte. A motor egy 31 éves Virago 535.

2023. ápr. 28. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:

S4 vagy annál nagyobb autó motorok képesek beindulni és működni, ha négyből csak három henger üzemel, de v2 esetében, ahol egy henger 50%-ot jelent már lehetetlen. Simán lehet, hogy az egyikben kisebb a kompresszió, rossz a befecskendezés/gyújtás, de attól még működik, különben be sem indulna. Léghűtéses v2 esetében előfordulhat, hogy a hátsó henger jobban melegszik, mert kevesebb menetszél éri.

Nem ismerem a típust, most csak fotót néztem róla, de annyi biztos, hogy ennek a modellnek nem a kipufogó csőben van a dob, hanem a motor alatt. Tehát virago kidurranói valójában csak szép kamu krómozott csövek, ahol akadálytalanul áramlik a gáz, a tompítás a motor alatti dobban történik.

2023. ápr. 28. 09:41
 2/4 anonim ***** válasza:

"A hozzáértő ismerőse ezt úgy állapította meg, hogy az egyik kipufogó nem melegszik"

Okos Jóska motort szerel, mindig is imádtam az ilyet.

Egy V2-es motor be tud indulni akkor, ha csak az egyik henger működik: a Suzuki RGV 250 Gammánál például csak az egyik henger karburátorán volt szívató, úgy emlékszem, a hátsón. Indításnál először ez a henger kelt életre, majd néhány főtengelyfordulat után a másik is elkezdett működni.

Viszont hosszú távon nem működik a dolog. Pár másodpercig elvan magának egy hengerrel a motor, általában rettenetes csörömpölés, füst és egyenetlen járás mellett, alapjárat nélkül. Viszont azzal motorozni senki sem fog, még a kedves vevő sem.

2023. ápr. 28. 12:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Végtelen egyszerű szerintem.

Mond meg neki hogy húzza le a gyertyapipát az említett hengerről és úgy küldjön videót.

Ha ugyan úgy jár akkor valóban nem megy az a henger.

2023. ápr. 28. 12:32
 4/4 veterán vas ***** válasza:
Csak nem gangeszparti volt a kedves vásárló?
2023. ápr. 28. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!