Autóiskolában, nektek hány órán belül meglett az 580 km? Az normális hogy 45 órán csak 400 km vezettem?
"A szerződésben világosan benne van, hogy 29+1 vezetési órából mennyit mivel kell tölteni, nyugodtan reklamálj, kérd magad másik oktatóhoz. "
Ez nincs semmilyen szerzodesben, te a vizsga minimalis felteteleirol beszelsz. Ha a tanar latja, hogy a tanulo benazik, 40 ora utan sem fog parkoltatni es forgalmasabb utra menni. Es hidd el, hogy baromira nem erdeke elnyujtani, mert tobbtucatnyian varnak az iskolaban a szabad oktatora!
Nehezen hihető hogy a tanuló hibája, hogy 40 óra alatt csak idáig jutottak. Itt az oktatóval is valami gáz van, így biztosan nem tanul semmit, főleg hogy már az indulás, megállás, tolatás, parkolás a legalapabb kéne hogy legyen. Szóval nem kell megmagyarázni, az az oktató valami nem jól csinál.
Egyébként igen, le van írva: Bármelyik előzetes szerződés írja hogy miből mennyi és ez előírás is, vizsgáig meg kell lennie, amúgy meg a tanuló elve nem kötelezhető extra óraszámra, legfeljebb megbeszélik az oktatóval, hogy még nem tart ott, hogy egyedül vezethessen.
Kérdező, azt írod, az 5. kerben tanulsz, van egyáltalán olyan vizsgaútvonal ott, ami ennyire főút? Max a körút valamelyik része, nem?
Mármint ez biztos más oktatónként, az enyém úgy csinálja (én Újpesten tanulok), hogy van hétféle vizsgaútvonal, ebből egyet nem nagyon tesznek bele a vizsgabiztosok, mert M3 bevezető van benne, szóval szinte mindig ezen a 6+1 útvonalon megyünk, egyszer végigmentünk mindegyiken, átbeszéltük, hol mi a bukásveszély, és most (kb. a 23. órától kezdve) úgy megyünk, hogy egy alkalommal két vizsgaútvonalat járunk be, meg mondta, hogy lesznek olyan alkalmak, mikor random kis utcákba keringet majd a környéken, hogy szokjam az esetleges random irányokat is (ha pl terelésbe futnánk vizsgán, vagy a vizsgabiztosnak lenne olyan kedve, hogy na menjen másfelé).
A hat útvonalból talán egy vagy kettő van olyan, ami érinti a Váci utat, úgyhogy annak egy részén jártam kint, de hosszabb főútvonalas vezetésem nem volt, a nagyobb része nekem is kis utcákat érint, egyszerűen azért, mert azokra mennek a vizsgaútvonalak, azokat gyakoroljuk be (és nekem pl. sokkal nagyobb mumus egy szűk utca, ahol nincs felfestve semmi, de folyton jelezz jobbra-balra, mert átmész a szembesávba a hülyén parkolók miatt...). De "normál" főútvonalak azért vannak benne, nemcsak mellékutcák.
Ettől függetlenül ha tényleg csak a 30-as övezetben totyogtok, az gáz, mert tuti hogy ha hungária-jellegű nem is, de normál főutak vannak a vizsgaútvonalakban...
Ha nem bízol az oktatódban, én azt mondanám, válts. Én is ügyetlen vagyok, érzem, tudom, hogy sok óra fog kelleni (jövő héten lesz meg a kötelező 30), de elképzelhetetlennek tartanám, hogy ne vigyen ki rendesen - szerencsére az oktatóm is így van vele. Azért vannak a pedáljai basszus, hogy segítsen neked! Ha szétesek, belenyúl a vezetésbe, félreállunk, átbeszéljük utána, de ilyen nincs, hogy nem visz ki, mert ügyetlen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!