Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az oktatóm nem mutatta meg a...

Az oktatóm nem mutatta meg a balra hátra merőleges parkolást. Ott mire kell figyelni,mennyivel kell túlmenni a parkolóhelytől és mikor kezdem el forgatni a kormányt?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 15:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%

Az a helyzet, hogy a tanulóknak kell a támpont, mikor hogy és hol áll az összes autó, épp csak szögmérő nem kell. Aztán később már szemre parkol az ember, meg nézi a tükröket és nem gondolkozik azon, hogy vajon merre megy az autó hátulja, hanem látja és tudja.

7-es voltam.

2023. ápr. 18. 17:31
 12/13 anonim ***** válasza:

#11 Akkor én biztos szerencsés vagyok, térlátásom nem világbajnok, tájékozódni is alig tudok, bárhol eltévedek, de ezzel valahogy sosem volt gond, orral lendületből kettesben parkolok, és mindig oda kerül az autó, ahova akarom, amióta jogsim van.

De a másik oldalról meg: az sem oktatás, hogy nekem annó a rutinvizsga előtt azt mondta az oktató, hogy Y-megforduláshoz a vizsgán akkor tekerjem a kormányt, amikor egy bizonyos faágnál van a tükör... Ezt csak gyakorolni lehet, ha valakinek nem megy egyből, akár minden korrigálás előtt konkrétan kiszállni és megnézni, mi merre mennyi, mennyire ferde, amit egyenesnek érez, ilyenek.

2023. ápr. 18. 17:54
 13/13 krwkco ***** válasza:
59%

Az csak az egyik lehetőség, amit 4-es a rajzán mutatott. Lehet úgy is parkolni, hogy a kocsisor mellett kellő távolságban az eredeti haladási irányodban megállsz és csak tolatsz.

Állj be valahogy, akárhogy és a kihajtásnál figyeld meg, hogy hogy áll a kormány, milyen messze van az autó a másiktól és hol van a hátsó kerék a másik autó sarkához képest. És utána csináld ezt meg fordított sorrendben tolatva. Kis forgalmú helyen néhányszor ismételve ki-be.

De felváltva nézd mindkét oldalsó tükröt, hogy neki ne menj valakinek. Vagy ha van bőven hely és a hátrafordulást jobban szereted, akkor az is működhet. De mindkét autót figyelni kell.

2023. ápr. 18. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!