Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motoros jogsi menete?

Motoros jogsi menete?

Figyelt kérdés
Most tervezem letenni a jogsit motorra, A2 kategóriában. Jelenleg B jogsim van, lassan 10 éve. Kell valami különbozeti vizsgát tenni, vagy b után egyből lehet menni A2-re? Vagy esetleg van valami letra, amit végig kell vinni. Először b utána A1, és utána a2? Vagy egyből a2re mehetek. Másik kérdésem, hogy most mennyibe kerül? Minden oldalon teljesen másak az árak. Mennyire nehéz az egész?
2023. ápr. 17. 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel gondolom már rég betöltöted a 18-at , így egyből megetsz A2-re, de akár A korlátlanra is, mert valószínűleg már 24 is elmúltál. Van B-s jogsid, így egészségügyi vizsgát már nem kell tenned, illetve feltételezem, hogy az orvosid is érvényes, így elég lesz a jogsid fénymásolata, nem kell megint a dokihoz menned.

Kreszből viszont újra kell vizsgáznod.

Hogy mennyire nehéz, az egyén kérdése, nem tudom motoroztál-e váltós 50-es motorral, mert ha igen, akkor nem kell az elindulás, váltás motorkezelés dolgait megtanulni. Szerintem amit az iskolák , a hírdetéseikben írnak óraszámot, azt akár lehetne szorozni is kettővel, mert a rutinpályán sokan elvéreznek, még olyanok is akik csak kategóriát lépnek. Elsőre úgyis csak egy kisebb 125-ös motorral fogsz gyakorolni, és ha azzal jól meg, meg betanultad a pályát (feladat van rajta), akkor kapsz nagyobb motort. Szóval itt rajtad múlik mennyi órát kell venned. Meg van, hogy a motoron is, mert nekem van amivel a balos, vagy amivel meg a jobbos megfordulás ment jobban (Most a városi vezetésnél észrevettem, hogy húz is oldalra) Én egyből nagy A-ra mentem, és a rutin 10 órája helyett végül 24 óra után másodjára mentem át. A városi vezetés ismét kiszámíthatatlan. Ebből neked 10 órát kell vezetni, és ismét azon múlik, hogy ez neked mennyire megy, előny a B, meg hátrány is. Nekem 16 órát kell vezetni, de valószínúleg azért kell többet vennem, mert nem lesz meg a kötelező kilométer. A suliköltségen felül, ruházatot is valamilyen szinten megkövetelik. Bukó, valamilyen protektoros kabát, kesztyű, bakancs, és és legalább térdvédő, meg az se baj ha van esőruhád, mert nekem az elmúlt 12 óra városi alatt mindig esett. Szóval pontos árat nehéz mondani, de plusz órákkal érdemes számolni. Itt már 10 ezer egy óra, nekem az A 400 ezer felett lesz (a ruhát nem számolva)

2023. ápr. 17. 21:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
"(feladat van rajta)" =3 Feladatsort kell csinálni
2023. ápr. 17. 22:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Kötelező óraszámot felejtsd el, és ha az iskoládban azt mondják, hogy ülj a motorral, bójának ne menjél, gyere vissza a kezdőpontra, akkor hagyd ott az iskolát. Én is felnőtt fejjel, több mint 10 éves jogsival csináltam egyből a korlátlant, először 250-essel kellett elsajátítani a pályát, aztán 500 köbcentis sorkettes motorral (ami még mindig A2, de sokan itt mondták, hogy maradnak a 250-nél és legyen úgy A2), és utána ülhettem a fojtott 600-as motorra, ami az 500-ashoz képest magát vezette.

Hozzáteszem, az én sulim eredetileg vezetéstechnikai tréning központ, mielőtt elkezdtem a jogsit, elmentem egy olyan kezdő tréningre, ami annak is nyitott, aki életében nem ült motoron, azzal kezdtük, hogy megtanultuk a motor részeit és hogy egyáltalán hogyan kellene felülni rá.

Én 38 rutinórát vettem, forgalomból meg a kötelezőnél kicsit kevesebbet, pedig elindulni, váltani stb. reflexből ment, meg a motorban megbízni, a fizikát érteni sem esett nehezemre. Ne próbáld elsietni, ez a lényeg.

2023. ápr. 18. 00:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem 400-ra azért nem rúgott maga a jogsi, de közben jártam vezetéstechnikai tréningekre, meg persze költöttem a felszerelésre, amit ha adnak is az órákra, vizsgára azért kell a saját. Meg hát ha a friss jogsiddal motorozol, úgysem ülsz rá úgy, hogy nem öltözöl fel teljesen. De így is semmi a költség ahhoz képest, amit aztán egy használt motor első szervizére, meg minden szezonban benzinre költesz. :D Nem olcsó hobbi.
2023. ápr. 18. 00:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!