10-15 év múlva hogyan fogjuk használni a benzines és dízel autóinkat?
Te át fogsz állni elektromos autóra, hogyha nem lesz a közeledben benzinkút (2-3 óra kiruccanást jelent egy nyamvadt tankolás), 20-30 ezer Ft lesz 1 liter motorolaj? 2-3 hetet kell várni motor alkatrészre, ráadásul aranyáron?
Szerintem ez vár ránk, amint elterjednek az elektromos autók!
"Sajnálom, megyünk amint tudunk, még 4 órát töltjük a tűzoltóautót, addig oltsa vödörből..."
Ez a hülyeség rendszeresen felmerül itt. A tűzoltóautók többet állnak a garázsban, mint amennyit mennek. Állandóan töltőn tartva 100%-os állapotban várakoznának.
A mentők, azok szinte állandóan úton vannak. De már most is elérhető a félórás 20-80 töltés. Ami nagyjából azt jelenti, hogy mondjuk 10%-kal több mentő kell, hogy 10-ből 9 bevetésen legyen, 1 meg töltődjön.
#24 az tény hogy 10-60 éve az autó az a szabadság jelképe volt.
Manapság a korlátotlságé, minden értelemben.
Bécsbe kiszaladni nem tudsz egy ilyen elemes szarral, csak ha odavissza 4x állsz meg szabad töltőt keresni és malmozol az "autószerű termék" mellett órákig mire feltölt . :D :D
Én járok benzinnel amig élek. :)
"Én járok benzinnel amig élek. :)"
Szerintem látszik rajtad, nem kell mondogatnod... :) :) :)
Eléggé valószínű, ha a technika készen áll rá akkor igen.
Nem rosszak ezek, csupán csak kiforratlanok még, új technológia.
Ez olyan mint az okos telefon 20 éve még sehol nem voltak ma meg már, kamera hangrögzítő és egyéb egyben. Ez 20 évvel ezelőtt walkmannel, szalagfilmes fényképezővel és mágnesszalaggal oldották meg. 2006 ban megjelent az első okosnak mondható mobil hát na nem terjedt el nem volt olyan jó, lassú volt, hamar tönkrement és nem is bírta sokáig az akku egy töltéssel.
2008 -ban megint megjelent és el is kezdett terjedni, jó volt, fürge a rendszer és bírta is a Lítium ionos akku. Ma meg már, gyorsan töltjük, wifiként használjuk stb...
Visszatérve a kocsira, még várnék vele, nézzük meg mi lesz 5-6 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!