Régi tdci focusokba tényleg a generátor szíj hajtja a víz pumpát?
Miért nem szemrevételezed? Egyből kiderülne.
Azt se értem, hogy mi olyan meglepő ezen. Két autóm van, igaz egyik sem Ford. De mindkettőnél a hosszbordás hajtja a vízpumpát. Nem olyan hatalmas ritkaság ez.
Kívülről én ezt nemtudom megnézni:D
Azért mert neten mindehol azt hajtják hogy vízpumpat kötelező a vezérlésel együtt cserélni így meglepődtem
"Kívülről én ezt nemtudom megnézni:D"
Hogyhogy? Annál a Focusnál el van burkolva a hosszbordás szíj? Céges autóként volt Fordom, igaz, hoyg nem Focus, de ott gyönyörűen látszott a szíj és hogy miket hajt meg.
"Azért mert neten mindehol azt hajtják hogy vízpumpat kötelező a vezérlésel együtt cserélni így meglepődtem"
Na pont ezért nem kell készpénznek venni, amit a neten a "nagy szakértők" írnak! Nem véletlen, hogy pl a vakbélműtéteket is kórházakban, orvosok végzik, nem otthon az alapján, amit a wikipédián, vagy fórumokon olvasol. Nem szabad minden általánosítást vakon elhinni!
"Régi tdci focusokba tényleg a generátor szíj hajtja a víz pumpát?"
A Focus 1 1,8 dízelben a hosszbordás szíj hajtja. Ott van a tárcsája a kormányszervó pumpája és a generátor között. A hosszbordásszíj felső szakaszán. A szíj alulról érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!