Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Borult autóból menthető a motor?

Borult autóból menthető a motor?

Figyelt kérdés

A mostani autónk motorcserére szorul, a szerelő szerint egyszerűen elöregedett, 2008-ban vásárolt Focus se, 348 ezer Km van benne.

Nézegettünk bontott motorokat, találtunk nem rossz áron egyet, de állítólag a tulajdonosa borult vele kanyarba, de a motorja hibátlan. Képek alapján az eleje nem sérült, és indul is a motor. Szerintetek megérné ezt venni, vagy keressek másikat drágábban?

Nem értek annyira a témához, ezért kérdem itt.

2023. ápr. 12. 18:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Nekem az a furcsa, hogyha felborult vele, akkor utána hogy indul a motor, szerintem esélyes, hogy valami elmozdult/tört benne, de kíváncsi vagyok ti mit mondtok.
2023. ápr. 12. 18:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól még jó lehet.
2023. ápr. 12. 18:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Évjárat?
2023. ápr. 12. 18:19
 4/8 anonim válasza:
100%
Ha nem sérült jó lehet.
2023. ápr. 12. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Leonból volt 1.8T motorom az is tetőn volt, nem volt vele gond.
2023. ápr. 12. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi baja lenne a motornak? ha leállították egyből amikor tetőre került nem járt úgy, akkor jó lehet..
2023. ápr. 12. 19:06
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

2006-os évjáratú, 1.8 tdci motor van benne. Sajnos már elérte a végét, nem érdemes már foglalkozni vele-nem is lehet.

6/6: De gondolom amikor felborult, volt jobb dolga is, minthogy a motort leállítsa, legalábbis nekem nem az jutna először eszembe, hanem hogy kiszabaduljak, és segítséget hívjak, de mindegy is ez nem lényeg.

Természetesen megnézzük személyesen is egyik jóbarátommal, csak érdekelt, van-e értelme, de mivel azt írjátok, hogy jó lehet, így ez jobb vétel.

2023. ápr. 12. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 sok autóban van boruláskapcsoló, ami ilyenkor lezár.

Ha járatta tovább akkor az olaj eltűnik a csapágyak alól ergo lehet csapágyas a motor simán.

2023. ápr. 12. 20:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!