Vettem kocsit, de sok a javitnivaló, mit szóltok?
"...szerintetek ezek általános dolgok, amik bármely kocsinál előfordulhatnak..."
A tied nem egy ÁTLAGOS kocsi, hanem egy frissen vett autó. A tulaj évek óta járt vele. Ismeri ezeket a hibákat és úgy döntött, hogy eladja. Vajon Te, aki "nem vagy nagy szakértő", meg fogsz velük birkózni?
Nem tudhatjuk, hogy mi van ezzel az autóval. Próbálj külső segítséget kérni. Pl. egy autófelmérőtől, aki használtautó vásárlás előtt felméréseket végez. Hallgassa meg a motor hangjait. Mielőtt vezérműláncot cseréltetsz méress kompressziót vagy veszteséget, hogy tudjad, mennyire kopott a motor. Méress kipufogógáz összetételt.
Ki kell venni a motort, mert az olajnyomásra panaszkodik? Mondja a szerelő. És ha csak az olajnyomásmérőgomba öregedett el? Nekem volt ilyen, más autónál Kicseréltettem, elmúlt a jelzés.
Ha az autókhoz nem értesz, legalább a szerelőkön próbálj emberismerettel átlátni.
De amúgy nem sok reményt látok. Jó sokat fogsz költeni erre a kocsira. :-(
1: Fosvágent vettél, ez ilyen.
2: kárvertikál? :D :D :D Mihhaha, nézd meg róluk a kopasz videóját youtubeon :D :D :D
Lánc az kopó -fogyo alkatrész, nem rejetett hiba.
Ez az 1.8 autók tipikus hibája, az olajfogyasztás. Ez egy elég problémás dolog. Rá kellene venni, hogy részben álljak a javítás árát.
Sajnálom, de ezt jogi útra vinni nem álom. Sok idő és pénz, amire lesz belőle valami.
"megjavittatom ezeket aztán imadkozok, hogy más ne romoljon el benne"
Mielőtt egy csomó pénzt elköltesz felesleges vagy reménytelen javításokra, vizsgáltasd meg a motor állapotát egy független szakértővel, ahogy a #14-ben írtam. Ne találgass a hozzánemértésedre alapozva és ne bízd magad olyan szerelőkre, akik anyagilag érdekeltek a javításokban. Ha a hibák megalapozottak, akkor tudsz reklamálni az eladónál. Esetleg a helyi törvényeknek megfelelően visszavételt és teljes pénzvisszafizetést is kérve.
Vagy ha a hibák nem súlyosak, csak képzeltek, akkor megtudod, hogy érdemes megtartanod az autót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!