Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az az összeg amiért...

Mennyi az az összeg amiért már lehet kapni megbízható, jó állapotú szívóbenzines japán autót?

Figyelt kérdés

Megbízható, problémamentes autót keresek (külső állapot nem érdekel) mivel az autó napi használatára vagyok kényszerítve ezért csak japán autókban gondolkodom és ezeket néztek ki magamnak a pénztárcám alapján (mellékelve az ár a kínálat aljából és tetejéből)

Toyota Corolla 9gen:

800 ezer - 1.7 millió

Honda Civic FN (8.gen):

1.6 millió - 3.5 millió

Suzuki Swift (1.generációs már nem papírdoboz):

800 ezer - 2.4 millió

Ezek közül a Swift-re nem költenék sokat legszívesebben (hiszen legkevésbé értéktartó) és ott a legegyértelműbb, hogy a kínálat alja rengeteget míg a kínálat teteje alig futott példányokat jelent.

A Civic már sokkal kiegyenlítettebb, mert a kínálat alja és teteje között futásteljesítményben alig van különbség, csak a régebbi modellek sokkal olcsóbbak, mint a 2010 körüliek. Ez azt jelenti, hogy a régebbiek sokkal megbízhatatlanabbak?

A Corolla pedig számomra a legkevésbé érthető, hiszen tudomásom szerint világhírűen megbízható mégis "aprópénzért" hozzá lehet jutni alig futott 80 ezer kilométereshez igaz bő másfél millióért, igaz majdnem 20 év ezeknek az átlagéletkora. Vagy ezek elképzelhető, hogy már tekerve vannak?

Ezek közül milyen példány (és kitől) lenne a legjobb választás?

2023. ápr. 8. 18:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
59%
1-1,5 milliótól lehet normális egy autó. Az alatt nem kapsz normálisat. A felsoroltak mind jók, próbálj a kínálat közepétől felfele nézelődni, alatta nem nagyon lesz normális állapotú.
2023. ápr. 8. 18:17
 2/22 anonim ***** válasza:
24%
hát...látszik kedves kérdező, hogy fingod sincs a felsorolt járművekkel kapcsolatban..nem helyesbítem, mert értelmetlen. Egy biztos, téged nagyon át fognak vágni.
2023. ápr. 8. 18:20
 3/22 A kérdező kommentje:
#2: Miért? Mert mindenki azt mondja, hogy a japán szívó benzines megbízható? Nyilván laikus vagyok, nem tagadom és emiatt is tudok az előbbi infóra hagyatkozni. Vagy mit vegyek helyette ha megbízható utazóautóra vágyom? Dízel BMW-t?
2023. ápr. 8. 18:29
 4/22 anonim ***** válasza:
1Gen swift? 30 éves autó alig maradt.. :D :D
2023. ápr. 8. 19:16
 5/22 anonim ***** válasza:
4. Van az országban pár darab, de amelyik ép az gyűjtői és nem fogják eladni. Életemben egyszer ha láttam ilyet. Ebből az első generációs GTI a legritkább.
2023. ápr. 8. 19:21
 6/22 anonim ***** válasza:

#5 És az szabad szemmel is jól látható összeget ér :D :D

De minek neki ilyen apira a 2 másik opció mellett?

2023. ápr. 8. 19:25
 7/22 anonim ***** válasza:
6. Mit értesz szabad szemmel jól látható összeg alatt? Egy GTI Suzuki 1 millió körül van. Igaz, ugyanaz a konstrukció, hozzá nem értő szemmel. Zambelly motorst ajánlom figyelmedbe. :)
2023. ápr. 8. 19:41
 8/22 anonim ***** válasza:

Muti már 1 gurigáért eladó kocka GTi-t. :D :D

azt a pökhendi parasztot meg ne ajánlgasd.

2023. ápr. 8. 19:47
 9/22 anonim ***** válasza:

8. Pökhendi? Kinek mi xD..

Neten is a körül találni, de van 6-7 körül is. De ne haragudj meg, nem vagyok hozzáértő szaki, csak egy laikus nő xD...

2023. ápr. 8. 20:08
 10/22 A kérdező kommentje:

"1Gen swift? 30 éves autó alig maradt.. :D :D"

Lehet rosszul írtam. Szóval Swift-ek közül a nem kocka papírkutya 2006 utáni "újgenerációs" Swift-ek érdekelnek. Wikipédia szerint ezt nevezik 1. generációnak.

2023. ápr. 8. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!