Dízel autót tènyleg meg lehet ölni rövidtàvú hasznàlattal?
nem hiszem..
A dpf ugyis meghal idővel.
Sima nem dpf-es autót használtam rövid távra, tipukus ütni vágni autó volt 6 éven át egy kisvároson belül töltötte az életét, 500-2000 méter menet, majd stop. Ez naponta 10-20-30x.. Mivel télen fáztam és engedte hogy padlógáz közben nyomjam a féket úgy melegítettem be. (2004 mondeo 2.0 tdci volt az alany)
Sajnos a modernebb autók már letiltanak a gáz és a fék egyszerre nyomásától.
Az autóval semmi se volt ez idő alatt, jött ment indult megállt, műszakin ment át mindig, utána ismerősé lett ő romániába járt vele utánfutóval 300e km után is hibátlatnul teljesített az autó. Azt elcserélte egy opelre, majd visszavette, de nem követtem végig az életét.
Nem. Vannak érzékenyebben rá, nem azt kell megvenni. Amúgy meg érteni kell hozzá kicsit és semmi baja nem lesz. Én 1-2 Km-re járkálok vele javarászt, világ életemben dízeleim voltak, ezerféle konstrukció.
A céges kis turbósbenzines sem melegszik be gyorsabban ma már, szóval olyan mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!