Melyik esetben fogyaszthat többet az autó? 40 perc és 20 km városban araszolgatva, vagy 40 perc és 60 km autópályán?
Tudod mit jelent az araszolgatás? Ha 40 percig araszolsz, haladsz 3-5 kilométert. Ha ennyi idő alatt megteszel 20 kilométert, akkor az a normális forgalom, és nem dugó.
A saját autóm adataival számolva
autópályán 40 km = 1.8L = 18 percnyi autózás
városban 20 km araszolgatva = 1.7L = jó sok idő, nem 40 perc, és nagyot változtathat az eredményen ha csak kuplungot felengedve alapjáraton gurulsz a sorban, vagy 20 méterenként megállsz, és elinduláskor gázt is adsz, vagy magasabb fordulatszámon haladsz lassan... tehát nagyon nagyon eltérő számok számok is kijöhetnek, még ugyan olyan autóval is, ha mások a körülmények.
Autópálya egyértelmű, de ki is számolom.
40 perc /20 km az nem araszolas hanem jó haladás így visszük a gyereket suliba. Átlagfogyasztás 11 liter /100km tehát 2.2 liter kb.
Autópályan ugyanez az autó 7 litert/100 enne 90es tempóval hisz az a 40 perc alatt 60km , tehát 4.2 litert jelent.
Van másik autóm, ott más számok jönnek ki mert autópályán 90nel 6 liter városban gyerekjaratban 8 liter, de a kérdésre a válasz ugyanaz lenne
Én nem vagyok átlag user, ezert bevállalnám inkább a pályát akkor is, ha több az üa költség.
Nem tudom milyen autó, milyen motorral, de a kuplung-fék, adott esetben kettőstömegű kombón szerintem 0-ra jönne ki a különbség és valószínűleg kevesebb nagyösszegű szervizlatogatás lenne a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!