Szerintetek Budapesten 40km (tomegkozlekedessel kb. masfel ora, autoval 40 perc) ingazas normalisnak szamit?
Ne, felejtsd el.
a tömegközlekedésre rámegy az eleted, az autozasra meg az életed, az idegeid, es a pénzed is.
Én már 50 perces távnál költöztem inkább közelebb, számold ki mennyi időd menne el feleslegesen hetente...
Emberfüggő, de szerintem abszolút vállalható. Mi 50 kilométerre élünk Budapesttől és így ingázunk havi 20-22 nap, heti 3 nap pedig még ennél is jobb.
Szerintem többet számít, hogy ahova költözöl, milyen adottságokkal rendelkezik. Normális járatsűrűség van a tömegközlekedésben? A bevásárlás megoldható a településen belül, vagy csak CBA / COOP van és egy normális bevásárláshoz 40 kilométert kell megtenni? Lakosság normális? Rendezett?
40-45 perc tömegközlekedéssel Bp-n a munkahelyre egyáltalán nem különleges. Én is ennyit ingáztam kb. oda, majd haza az egyik munkahelyemre.
Inkább az a különleges, ha valaki szerencsés, hogy nem kell ennyit mennie. Pl. ha valaki a belvárosban lakik, akkor onnan hamarabb elér mindent, de külvárosból indulva a város egyik más pontjára, simán kijöhet a 40-50 perces út várakozással meg mindennel.
A másfél óra az sok. A 40 perc az oké. A kérdés, hogy a reggeli csúcsban is 40 perc-e vagy jóval több?
Amúgy a heti 3x80, az havonta közel 1000 km plusz. Ami nagyon szűken számolva is 50-60 ezer forint, az szerintem már jelentős ellenérv.
Viszont a munkáltató köteles fizetni kilométerenként 21-30 forintot, szóval egy jó fogyasztású dízellel majdnem nullára jön ki az üzemanyag.
Nálunk havi 2000-2100 kilométerre 70 ezret fizet a cég és kb. ugyanennyi az üzemanyagköltség is.
Ennyit ki lehet bírni.
A megtérülés más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!