Hogy lehet a slusz kulcsot bezárni a kocsiba?
Elképzelni nemtudom ez egyeseknek hogyan sikerül.
Bezárni a kulccsal lehet kívülről a záral vagy a centrálzárral aminek a gombja a kulcson van tehát hogy tudja valaki úgy bezárni a kocsit hogy a kulcsot meg bent felejti?
Például nálam már volt olyan, hogy lemerült a riasztóizében az elem, kulccsal kellett sofőroldalon zárogatni a kocsit. Ha valaki a gyerekzárt használja (nagyon régi autókban pl. az amerikai filmekben ez hagyományos volt), tehát az ajtó oldalán benyomja a mechanizmust, akkor az ajtó becsapása után be is zárul. Olyan autó is van, ami bezár bizonyos idejű tétlenség után. A mostani családi autónk pl. sípol, ha benn marad a kulcs és nyitva a vezető oldali ajtó, de pl. ha valaki pakolászás közben az ülésre dobja a kulcsot, mert nincs esze zsebre tenni, aztán becsukja az ajtót és otthagyja a kocsit, és van benne ilyen automatika, akkor simán be lesz zárva.
Viszont én azt nem értem, hogy hogy nincsen otthon mindenkinek pótkulcs, amit el tud vinni egy családtag.
Régi autómban a csomagtartó csak belülről vagy kulccsal volt nyitható, és nem volt központi zár. Ha lecsuktad bezárt a csomi.
Na, hát pakoltam be a csomagtartóba a sok cuccot amit vettem mielőtt bármelyik ajtót kinyitottam volna, közben felhívtak és így leraktam a slusszkulcsot a csomagtartóba ameddig beszéltem. Majd mint aki jól végezte dolgát becsuktam a csomagtartót. Kulcs benne, minden ajtó zárva. Nem olyan nehéz ez régebbi kocsikban.
Akinek nem taviranyitos a kozponti zarja az lenyomja a kis pockot es becsapja az ajtot, ha a kulcsot bennfelejtette akkor be is zarta a kocsiba.
Nekem olyan autom is volt ami kozpontizaras volt es az ajton belul volt a kozpontizarnak gombja, a kulcson nem volt taviranyito, azt megnyomtam az ajtonal belul a kilincs mellett, az osszes ajto lezarult es becsuktam az ajtot, igy nem kellett kulccsal zarnom. Igy is bent lehet felejteni a kocsiban a kulcsot.
A mostani automnak a vezeto oldali ajtonal az erzeleko neha mukodik neha nem, ez tipushiba ennel. Igy nem kapcsolodik fel a lampa az utasterben ha kinyitom az ajtot es mivel egyaltalan nem erzekeli hogy nyiva az ajto, ezert vissza is zarja kb 1 perc mulva, kivetel ha masik ajtot is kinyitok aminek mukodik az erzekeloje, vagy ha gyujtasra teszem az autot.
Ebben az esetben ha leteszem az ulesre a kulcsot es becsukom az ajtot akkor lezarja magat. Viszont es nagyon odafigyelek arra hogy soha ne hagyjam az autoban a kulcsot ha nem ulok benne.
Be lehet zarni a csomagterbe is konnyen mert az egyik autom csomagtartojan nincs gomb, hanem a kulcsot minden egyes nyitaskor el kell forditani hogy felnyissam, vagy ha nyitva van mar a vezeto oldali ajto akkor kormany melletti gombbal kitudom nyitni. Ha nem nyitom ki az ajtokat hanem csak a csomagtartot, akkor siman betudom zarni a kulcsot ha pakolaszas kozben leteszem es nem veszem eszre. En amugy mindig benne hagyom a zarba ameddig le nem csukom. A robogonal is igy csinaltam mikor az ules alatti tarolot felnyitottam mert egyik haverom az ovenel betette a sisak helyere es lecsukta, aztan meg tolhatta hazaig. Jobb ha az ember hozza sem nyul a kulcshoz ameddig nyitva van.
Nekem a Volvo FH zárta be a kulcsot nem is olyan rég. Nagyon egyszerű a dolog, kiszállsz, bennehagyod a kulcsot és amikor csukod az ajtót, hallod, hogy lezárt.🤗
3 órát ácsorogtam mellette...😃
"Bezárni a kulccsal lehet kívülről a záral vagy a centrálzárral aminek a gombja a kulcson van..."
Meg még néhány egyéb módon. Például úgy, hogy lenyomod a zár gombját és becsapod az ajtót. Ilyenkor a zár nem kérdez, az ajtó zárva marad, te meg állsz a kocsi mellett és nézed a kulcsot a gyújtáskapcsolóban. De gyakori az is, hogy a csomagtartóba sikerül bezárni a kulcsot: kiveszi a sofőr a gyújtáskapcsolóból, kinyitja a csomagtérajtót, kipakol belőle, de mivel mindkét kezére szükség van, bedobja a kulcsot a csomagtérpadlóra, aztán lecsapja az ajtót és nagyon meglepődik, hogy a kulcs közben nem mászott ki magától. Bizonyos autótípusoknál nincs külön nyitógomb, a csomagtérajtó csak kulccsal nyílik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!