Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 3 millió forintos használt...

3 millió forintos használt autóra kötnèl cascot?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 3. 09:42
1 2
 11/17 NTBS ***** válasza:
Igen.
2023. ápr. 3. 14:38
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
Casco nem arravan, hogy teged tornek, hanem arra ha te torod.
2023. ápr. 3. 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
37%

Három millió forint az új ára jelenleg, vagy három milliót fizettél egy régiért?

Ha csak 0-500e forint közt vettem, nem biztos, hogy kötnék rá.

2023. ápr. 3. 17:41
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem eddig csak a másik fél kontójára mentek a dolgok.

Első kerékív fényezését meghúzták parkolásnál. 100 ezer.

Első sárvédőt meghúzták, kis fényezés sérülés. 150 ezer.

Hátulról nekem koccantak elsőbbségadás közben, kicserélték a lökhárítót, lefényezték, ködlámpával együtt 350 ezer.

Munkatársaim kocsijáról alkatrészeket loptak, alkalmanként 50-150 ezres kárt okozva.

De ismerősöm például megjárta a Cascoval. Nem akarták neki kifizetni, csak sokkal kisebb összeget. Végül megoldotta magának olcsóbban és lemondta a Cascot.

2023. ápr. 3. 18:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Amúgy ez is tipikusan az a dolog, hogy 99%-ban ráfizetés. De ha az az 1% bejön akkor meg baromira fogsz neki örülni :D

Nekem 100 ezer azt hiszem az önrész. De egyszer szélvédő javítás 8 ezres számláját leadtam, és simán kifizették :D

2023. ápr. 3. 18:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, kötnék. Ha 3 milliós autóm lenne, az elsődleges lenne, hogy olyan állapotban legyen, hogy jó legyen ránézni is. Ehhez jól jön a casco, mert nélküle nem biztos hogy megcsináltatnék mindent is pl. jégverést.
2023. ápr. 4. 13:46
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

" Ehhez jól jön a casco, mert nélküle nem biztos hogy megcsináltatnék mindent is pl. jégverést."

Ez inkább igényesség kérdése. Én Casco nélkül sem tudnám elnézni a horpadásokat, nem lenne kérdés, hogy megcsináltatom. Még egy apró kavicsfelverődés is zavar az autón.

Nekem a legolcsóbb Casco az autómra 10%/100.000Ft önrésszel egy összegben előre utalva 150.000 Ft/év.

Ha nincs Cascom, ez az összeg a zsebben marad. Jön a jég. A javítás legyen mondjuk 120.000Ft (Fogalmam sincs mennyiért csinálják, szerencsére még soha nem volt rá szükség. De most nem is a konkrét összeg a lényeg.) A megspórolt összegből vígan kifizetem, még marad is 30.000 Ft-om. Egyenleg +30.000 Ft.

Tegyük fel, van Cascom. Befizettem 150.000 Ft-ot. A javítás 120.000. A biztosító a Cascora fizeti az önrész feletti összeget, 20.000 Ft-ot. Egyenleg: 150.000 + 120.000 - 20.000 = 250.000Ft MÍNUSZBAN.

Melyikkel jártam jobban + 30.000-rel, vagy -250.000-rel?

Nyilván ha saját hibádból totálkárosra törd az autód, vagy ellopják, akkor jól jön a Casco. De ha balesetmentesen vezetsz 20 éve, jó környéken laksz, van garázsod, munkahelyen sem utcán áll a kocsi, stb. Akkor erre olyan hatalmas esély van? Egy hasonlat: megkaptad a havi fizetésedet, vagy nagyobbat mondok, épp eladtad a lakásodat, mert máshova költöznél. Azt mondanám neked, hogy a teljes összegből vegyél lottószelvényeket. Mert ekkora pénzből jó sokat tudsz venni, így megsokszorozod az esélyedet a nyerésre. És ha nyersz, akkor a milliárdokból megveheted álmaid házát és még bőven marad is. Megfogadnád a tanácsot, bevállalnád?! Én nem.

Hasonlóan vagyok a Cascoval is. Igen, van olyan helyzet, amikor jól jön. De mennyi ennek az esélye? Reális veszély? Fizet annyit az önrészen felül, hogy megérje?

Ha már itt tartunk, mindennek van kockázata. Pl egy szál cigi elszívása, ha jól emlékszem 1 mikrorizikó. Ha már kimész az utcára, az is kockázatos. Még az irodai munka is kockázatos. Autóba ülni, biciklizni, repülőre szállni is kockázatos. Magas hegyre menni is kockázatos, hiszen több kozmikus sugárzás éri a testedet, nagyobb eséllyel leszel rákos. Két hét nyaralás alatt ez az esély nem sok, de nem is nulla. Ezeket mind csinálom, pedig életbiztosításom sincs. Szerintem van olyan szintű kockázat, ami már elhanyagolható. Hiszen nem élhetünk egész életünkben négy fal közé bezárva! De ez csak az én véleményem. :) Cascóról is hasonlókat gondolok. Akinek magas a kockázata, mert pl utcán áll a kocsi, veri a jég, nyilvános parkolóban áll, ahol bárki meghúzhatja és elszelel, stb, az valóban kössön, én is ezt javasolnám. De nem minden esetben kötelező ész nélkül kötni.

2023. ápr. 4. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!