Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 3 millió forintos használt...

3 millió forintos használt autóra kötnèl cascot?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 3. 09:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
29%

Attól függ. Hol, hogy használod, hol parkolsz, hol tárolod, utcán/garázsban, milyen környéken laksz, stb...

7,5 milliós új autóra se kötöttem. Az évek alatt ha most lenne egy 700.000-es károm még mindig egálban lennék. Lopástól pedig nem tartok.

2023. ápr. 3. 09:46
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Igen
2023. ápr. 3. 09:48
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

1: de egy 7,5 milliós autón egy relatív kisebb baleset is simán eredményez több milliós kárt vagy egy kiadósabb jégeső.

Én amúgy kötnék.

2023. ápr. 3. 09:53
 4/17 anonim ***** válasza:
48%

#3, nem állítottam, hogy zéró a kockázat. De ennek a bekövetkezésére kisebb esélyt látok, mint a nem bekövetkezésére.

Nem jelent semmit, de 23 év alatt nem volt semmilyen balesetem. Ettől persze lehet, hogy pont ma lesz. De az esélyét közel nem érzem 100% közelinek. Kiadósabb jégeső veszélye esetén (hobbim az amatőr meteorológia), megtehetem, hogy ki se hozom a kocsit a garázsból.

Nekem jobban fájna a biztosítóknak teljesen feleslegesen kvázi ajándékként elutalgatni milliós nagyságrendű összegeket, mint ha van egy károm és bevállalom, hogy saját költségemen csináltatom meg.

Ez nem szentírás, nem kinyilatkoztatás, nem követendő példa. És ráerőszakolni se akarom senkire a véleményemet. A kérdés az volt, hogy kötnék-e cascot. Személy szerint nem, mert nem akarom a biztosítókat eltartani. Nekik ez üzlet, ebből élnek. Ha ők nyernek rajta, valaki veszít. Ha nem lenne rajta nekik nyereség, nem csinálnák. Aztán mindenki saját belátása szerint cselekszik....

2023. ápr. 3. 10:04
 5/17 qkker1 ***** válasza:
63%

" egy 7,5 milliós autón egy relatív kisebb baleset is simán eredményez több milliós kárt vagy egy kiadósabb jégeső."

4 hónapos volt a kocsim amikor hátulról belém jöttek, szerencsére betétlapos volt, bár van Cascom, csak a hátsó lökhárítót kellett cserélni, 375 000 Ft. volt.

2023. ápr. 3. 10:26
 6/17 anonim ***** válasza:
78%

7 millas autonal egy egyszerubb baleset is okozhat total kart ami nem 700e lenne.

En kotottem a 8millas kocsira. Foleg, hogy hitel is van benne (nem lizing) meg nagycsalados tamogatas.

2023. ápr. 3. 10:51
 7/17 nemaRendőrség ***** válasza:
63%

Kötöttem.

Cristo casco havi 3000ft, és nagyon szeretik lopni az alkatrészeit a kocsim típusának (kettes prius)

2023. ápr. 3. 11:46
 8/17 krwkco ***** válasza:
71%

"3 millió forintos használt autóra kötnèl cascot?"

Én személy szerint nem. Ha tényleg ez volt a kérdés.

Ha úgy általában kérdezed, akkor a következők a szempontok:

1. A biztosítás = kockázatmegosztás egy kockázati csoporton belül. A várható kárt számolja ki a biztosító és arra teszi rá a maga hasznát.

Az itt felmerülő kérdések:

1.a) Szükséged van-e arra, hogy megoszd a kockázatodat? Ha totálkáros lesz az autód, tudsz venni másikat? Kell, hogy vegyél másikat, vagy egy ideig megvagy anélkül is. Ha kell az autó és nincs pénzed másikat venni, akkor muszáj CASCO-t kötnöd.

1.b) Akarsz-e annak a kockázati csoportnak tagja lenni? Nagyobb valószínűséggel lopják el a kocsidat, okozol balesetet, mint az átlag? Mert, ha ezekre várhatóan nem a válasz és az 1.a) miatt nem kell kötnöd, akkor nem.

2. Mit kapsz a biztosítótól? Nem fogja teljesen megtéríteni a károdat: önrészt, avulást, irreális roncsautó maradványértéket számol. Esetleg a biztosítás miatt drágább helyen kell javíttatnod vagy sokat ügyintézned.

Szóval ezektől függ, hogy érdemes-e kifizetni az autó árát 10-20 év alatt egy biztosításba vagy sem.

2023. ápr. 3. 11:53
 9/17 anonim ***** válasza:
85%
Semmiképp
2023. ápr. 3. 14:04
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mintha szóról szóra én írtam volna! :)

Ugyanerről a 7,5 milliós kocsiról van szó, amire nem kötöttem Cascot. 2018.02. hóban vettem át, 2018.06. hóban jöttek belém hátulról. A lökhárítóm hátul felrepedt egy arasznyi részen. Alatt a fém szerencsére meg se karcolódott. Sőt, az önparkoló, holttérfigyelő szenzorai és a tolatókamera is megúszta. A biztosító a hátsó lökhárítót komplett cserére vette. Így tulajdonképpen kaptam egy új műanyagot. Azt színre fújták, átrakták a szenzorokat, kamerát. A végösszeg 300e fölött volt. Lehet hogy 375, erre már pontosan nem emlékszem.

Ha van Cascom, az min változtatott volna?! Nekem így sem került egy fillérbe se a történet, mivel az egészet a vétkes fél kötelezője rendezte.

Akkor még egyszer: nem azt írtam, hogy soha senki ne kössön Cascot. Csak mérlegelni kell, hogy van-e értelme. Például ha az utcán, egy lakótelepi parkolóban állna a kocsim éjjel-nappal, bárki bármikor hozzáfér veri a jég, stb, akkor már én is kötnék. Jelen helyzetben viszont nettó pénzkidobás lenne. Továbbá gondolom az is megvan mindenkinek, hogy a Casconál, ha nem akarsz horror díjat fizetni, van önrész is. Általánosságban 100.000-et célszerű bevállalni. Egy durvább törésnél, lopásnál lehet ez valóban aprópénz. De egy kisebb jégkárnál, ajtórányitásnál, ahol a kár nem haladja meg ezt az összeget, a biztosító egy fillért nem fizet. Saját költségedből javíttatod, mellette meg fizeted a Cassot. Mérlegelni kell, hogy kinek éri meg!

2023. ápr. 3. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!