Mit lehet tenni, ha a szemből érkező autóról felpattan egy kavics a szélvédőre?
Figyelt kérdés
Utána kell menni? Mi alapján fizet a biztosító és főleg mennyit?2023. ápr. 2. 18:32
21/39 anonim válasza:
Semmit. Mi is jártunk már így. Szépen morogva lenyeltük, és szélvédős megcsinálta.
22/39 anonim válasza:
Sőt, egy korábbi esetnél a másik autónk szélvédője meg úgy kapott kavicsot, hogy megelőztek, de mivel megállt a delikvens nem sokkal utána így megálltunk, aztán mondtuk, hogy kavicsot kaptunk "ajándékba" tőle, de akkor sem kötözködtünk, meg nem is követeltünk pénzt. (Ráadásul ezek egy évben voltak.) Ezzel nem lehet mit kezdeni. A szélvédős aki kijavította a plecsniket olyat is mondott, hogy egy kuncsaftjának ahogy megcsinálta, kb. 5-10 perc múlva újra ment vissza, mert lett egy új munkája.
23/39 anonim válasza:
#18 Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy a kérdezőknek a péntek este húzódott el ennyire, hogy még vasárnap este is hülyére isszák magukat, vagy alap beállításon ennyire sötétek :D
24/39 anonim válasza:
23: még addig sem jutott el a kérdező fejben, hogy ha utánamegy, utoléri valahol, majd azt mondja neki, hogy ő verte fel a kavicsot, mire a másik azt mondja, hogy fogalma sincs, miről beszél, nem vert fel semmiféle kavicsot, akkor mit mondana neki, mivel bizonyítaná a másiknak, aki semmit sem érzékelt az egészből, hogy ő a hibás
25/39 anonim válasza:
Eladod az autót és veszel egy olyat aminek ép a szélvédője
26/39 anonim válasza:
Ha engem megállítana valaki, hogy kilométerekkel korábban felvertem egy kavicsot, ami megsértette az üvegét, akkor elhajtanám, mert ez simán lehet egy átverés is, hogy valaki valami korábbi kárt így akar kifizettetni velem, amihez semmi közöm.
Mivel én nem észleltem semmit, és a kárt bármi okozhatta, akár egy másik kocsi is, amit nem tudott utolérni, ezért kiválasztott engem véletlenszerűen, ezért esélytelen, hogy bármit fizetnék bárkinek ezért, hacsak kamerafelvétellel nem tudja igazolni, hogy én voltam.
27/39 A kérdező kommentje:
#26 : Ilyen esetben nem fizet a biztosító? Amikor okoskodni kell, hogy a biztosító majd fizet, akkor minden OK. Mikor a saját kötelezőre kellene kárt bejelenteni, akkor már gond van. Hogy is van ez?
2023. ápr. 3. 11:19
28/39 anonim válasza:
Teljesen mindegy és fölösleges az összes nyálverés itt. A kavicsfelverődés nem olyasmi, amire bármilyen körülmények között is fizetne egy kötelező biztosítás, egyszerűen nem szerepel a fedezett elemek között.
Kérdés lezárva.
29/39 A kérdező kommentje:
#28 : A kérdést én fogom lezárni, mivel én tettem fel. Egy dilettáns önjelölt biztosítási szakértő véleményét max meghallgatjuk.
2023. ápr. 3. 11:26
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!